40 de fotografii expuse în cadrul Fotopia Collective Festival

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în parteneriat cu Inquam Photos și ThinkDigital invită publicul, până sâmbătă, 5 noiembrie 2022, la o expoziție de fotojurnalism care cuprinde lucrări expuse în cadrul Fotopia Collective Festival.

Refugiați ucraineni fugind din calea războiului, oameni care aprind lumânări pentru persoanele care și-au pierdut viața în incendiul de la Clubul Colectiv, protestatarii din Piața Victoriei, doctori, asistente, victime ale pandemiei Covid deopotrivă, politicieni sau sportivi, toți se regăsesc în imaginile de pe fluxul agenției de fotojurnalism Inquam Photos.

Cele 40 de fotografii expuse în cadrul Fotopia Collective Festival sunt doar o parte din cele 400 reunite în primul album de fotojurnalism editat de agenția de presă Inquam Photos și primul editat de o agenție de presă în ultimii 9 ani.

,,Acest album sintetizează primii ani de activitate ai agenţiei şi, deşi nu constituie un material exhaustiv de studiu pentru istoria recentă, reprezintă angajamentul nostru pentru readucerea atenţiei asupra fotojurnalismului de agenţie, asupra respectării dreptului de autor, asupra informaţiei coerente şi corecte şi, mai ales, angajamentul nostru că vom continua să facem exact ce stă ascuns în partea latină a numelui agenției, inquam: vom spune”. Acesta este mesajul cu care agenția deschide albumul.

Agenția Inquam Photos a fost construită de Ovidiu Micsik și Octav Ganea în plin declin al presei din România, reușind să înțeleagă de la bun început atât nevoile editoriale cât și lipsurile financiare ale redacțiilor. Fotografiile furnizate de agenție acoperă toate zonele de publishing, indiferent că vorbim de lideri de piață pe plan național sau televiziuni locale, de publicații cu tradiție sau ziare județene, de web-site-uri cu milioane de vizitatori unici sau bloguri de opinie.

Related posts

Leave a Comment