Şcoala clujeană de film confirmă la festivalul “7 Arte” de la Călăraşi

Samuel Visky, de la Universitatea “Sapientia” din Cluj-Napoca, a câştigat marele premiu al celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Naţional de Film “7 Arte”, desfăşurat la Călăraşi, pentru filmul de scurtmetraj “Fără mal”. Remarcabile sunt şi cele două menţiuni obţinute de clujencele Csilla Patrubany şi Cristina Dorottya Bogdan. La această ediţie a festivalului au fost selectate 38 de scurtmetraje din întreaga ţară.Pelicula “Pizza love”, în regia Ivanei Mladenovici, de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) “I.L.Caragiale”, din Bucureşti a obţinut Premiul special al juriului. Juriul a mai acordat premii pentru cele cinci secţiuni din festivalul, respectiv eseu, documentar, ficţiune, making of şi film studenţesc, precum şi un număr de cinci menţiuni.

Premiul secţiunii “Ficţiune” a fost atribuit filmului “După gâşte”, de Doru Niţescu, produs sub sigla Paradox Film. La secţiunea “Eseu”, filmul prmeiat a fost pelicula “Deşertăciune”, în regia Ilincăi Ciobanu şi Ştefăniţă Purcea, de la Universitatea “Hyperion”. La secţiunea „Making of” premiul a revenit Violetei Gorgoş, de la TVR Iaşi, pentru scurtmetrajul “Nuntă în Basarabia”.

Cele cinci menţiuni au fost revenit filmelor “Cântec de leagăn”, de Csilla Patrubany, o producţie a Fundaţiei Dunataj Alapitvany din cadrul Universităţii Sapientia din Cluj-Napoca, “Zombie infectors”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase de la UNATC, “Clothers”, de Cristina Dorottya Bogdan, cu o producţie a Universităţii de Artă şi Design Cluj, “Numele meu este”, de Dorin Moldoveanu de la UNATC şi “Portret de artist – Nina Inkari”, de Marilena Borcescu de la canalul de televiziune TVR 3.

Related posts

Leave a Comment