2021 înseamnă începutul relansării turismului în Cluj

Anul 2021 a însemnat și relansarea turismului la Cluj. Creșterea numărului de persoane vaccinate a însemnat posibilitatea organizării unor festivaluri și reluarea conferințelor de afaceri și a turismului medical. De asemenea, au fost reluate cursele aeriene spre marile orașe de pe continent, iar unele companii au reușit să stabilească zboruri spre aeroporturi care, înainte de pandemie, erau foarte aglomerate.

Lunile de primăvară și de vară au însemnat creșterea semnificativă a numărului de turiști din Cluj. Este rezultatul campaniei de vaccinare, care le-a permis turiștilor străini să revină în Transilvania.

Unul dintre motoarele creșterii numărului de turiști este reprezentat de cursele aeriene. Clujul este din nou legat de destinații precum Roma sau Barcelona, însă au apărut și destinații noi, precum Lisabona. Criza provocată de pandemie a oferit companiilor aeriene șansa să lege Clujul de destinații care erau foarte aglomerate până acum doi ani, spune directorul Aeroportului Internațional din Cluj, David Ciceo.

Operatorii din domeniul turistic estimează că numărul de turiști va reveni la nivelul anului 2019 spre sfârșitul anului viitor, însă acest lucru depinde de ritmul vaccinării.

Related posts

Leave a Comment