2021 ar putea însemna anul relansării pentru industria mobilei

Industria mobilei din România dă semne puternice de relansare, după declinul provocat de pandemie în anul 2020. Experții în economie se așteaptă la creșterea exporturilor de mobilă cu valoare adăugată mare. În același timp, românii vor importa mobilă ieftină.

Industria mobilei a fost afectată în special în perioada stării de urgență, când s-au prăbușit vânzările pe piața internă, iar exporturile s-au redus la minim. Începutul acestui an pare să readucă optimismul în rândurile producătorilor de mobilă, pentru că piețele occidentale dau semne de revenire. Producătorii români de mobilă au o bună reputație pe piețe precum cea din Olanda.

O piață interesantă pentru producătorii români de mobilă din lemn masiv este cea scandinavă, însă cea mai importantă piață pentru mobila românească rămâne Germania.

Există șanse ca, în acest an, valoarea exporturilor de mobilă să se apropie de suma totală de 2 miliarde de euro. Valoarea importurilor de mobilă va fi de trei ori mai mică, estimează experții în economie.

Related posts

Leave a Comment