2014 ne arată că suntem, din punct de vedere economic, pe drumul corect!

de Horia Nasra

2014 ne arată că suntem, din punct de vedere economic, pe drumul corect! Astfel, veniturile bugetului consolidat au început anul 2014 cu o creștere de peste 10% în ianuarie.
Evoluția din prezent este susținută în principal de majorarea cu 18% a încasărilor din TVA, precum și prin creșterea de aproximativ 13% a încasărilor din accize.
„Investițiile străine au crescut cu 8%, România are excedent al balanței de plăți de 388 milioane euro în ianuarie, cu 45% mai mare decât aceeași lună din anul trecut, producția industrială a crescut cu mai mult de 10% față de aceeași perioadă a anului trecut – în contextul în care 2013 a fost un an record pentru industrie.
Consumul a crescut cu 6% în ianuarie 2014, ceea ce indică faptul că și cetățenii au resimțit creșterea economică a anului trecut iar exporturile – un alt motor important al economiei romanești – au crescut de asemenea cu 6%, pe când importurile au crescut doar cu 4,6%.
În plus, România a avut anul trecut un excedent comercial de produse agroalimentare de 324,9 milioane euro, față de un deficit de 745,5 milioane euro în 2012, conform datelor oficiale ale ministerului Agriculturii” a declarat dl. Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.
PSD Cluj mai amintește că rata anuală a inflației a coborat în ianuarie la 1,06%, iar în februarie a atins un nou minim istoric de 1,05%!

Related posts

Leave a Comment