102 ani de existență a bibliotecii publice la Cluj-Napoca

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj invită comunitatea clujeană să participe la evenimentele pregătite cu ocazia Zilelor Bibliotecii, în al 102-lea an de existență a bibliotecii publice la Cluj-Napoca.

Programul Zilelor Bibliotecii (8-15 mai 2023) propune activități dedicate cărții, proiecte cultural-educative, ateliere pentru toate vârstele, cluburi de lectură.

Tot cu această ocazie, biblioteca lansează un nou serviciu ce constă în oferirea de asistență de bază în utilizarea unor servicii accesibile on-line cum ar fi:
– plata impozitelor și taxelor prin platforma Ghiseul.ro;
– obținerea on-line a extrasului de Carte Funciară;
– obținerea on-line a cazierului judiciar etc.

Cei care doresc să beneficieze de acest serviciu se vor programa telefonic la numărul 0264-430323.
Asistența va fi acordată la sediul central al bibliotecii, în zilele de marți și joi, în intervalul orar 10:00-12:00.

De asemenea, în perioada 10 – 11 mai, biblioteca este partener la organizarea Festivalului Internațional de Poezie „Lucian Blaga” și va găzdui o parte din evenimente.
Activitățile se vor derula după cum urmează:
– în data de 10 mai, ora 11:00, un atelier profesional cu tema „Studierea arhivelor de scriitori existente în biblioteci”;
– în data de 11 mai, ora 12:00, o întâlnire cu scriitoarea belgiană Beatrice Libert, urmată de un microrecital al actriței Ileana Negru.
Organizatorii festivalului sunt: Societatea Culturală „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, Editura Școala Ardeleană, Centrul de Studii Literare Belgiene.

În vederea perfecționării profesionale, în perioada 8 – 12 mai 2023, patru bibliotecari din biblioteca județeană vor efectua o vizită de studiu în Germania printr-un grant obținut din partea Bibliothek&Information International.

Pe tot parcursul perioadei 8 – 15 mai 2023 la sediul central și la filialele de cartier vor avea loc:
– înscrieri gratuite la bibliotecă pentru toate vârstele;
– vizite colective ale elevilor și studenților clujeni, „O carte în dar” pentru vizitatorii bibliotecii – acţiune de distribuire gratuită a unor cărţi primite ca donaţii din partea unor edituri şi persoane fizice;
– în foaierul sediului central, vizitatorii vor putea viziona expozițiile „Lucian Blaga în fondul de documente al Compartimentului Colecții speciale, memorie și cunoaștere locală” și „Secția pentru adolescenți – 10 ani de activitate” (expoziție de fotografie).

Related posts

Leave a Comment