101 ani de lectură publică la Cluj-Napoca

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” invită publicul cititor să pentru a sărbători, împreună cu toți membrii comunității, 101 ani de lectură publică la Cluj-Napoca. 

Programul Zilelor Bibliotecii (9-16 mai 2022) propune participanților manifestări culturale dedicate cărţii, spectacole, ateliere pentru toate vârstele, activități cultural-educative, cursuri de limbi străine, schimb de cărți.

Evenimentele centrale vor fi, ca de obicei, orientate către promovarea lecturii. Astfel, marți, 10 mai, de la ora 13:00 va avea loc evenimentul „Leonida Neamțu is back in town”, organizat în parteneriat cu Editura Publisol și Radio Cluj.

În data de 11 mai 2022, de la ora 12:00, la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104, publicul va putea lua parte la întâlnirea „Împreună prin lectură”, iar vineri, 13 mai 2022, de la ora 12:00 se va ține prelegerea prof. dr. Ovidiu Pecican despre rolul lecturii în viața tinerilor.

Pe parcursul săptămânii vor mai fi invitații bibliotecii, scriitoarele Simona Epure și Carmen Tiderle, dar și ilustratorii Diana Tivu și Adrian Barbu.

Joi 12 mai 2022, de la ora 12:00, cei interesați, sunt invitați să participe la o seară de poezie în compania actriței Ileana Negru. Evenimentul va avea loc la Filiala Zorilor, str. Observatorului nr. 1.

Până luni, 16 mai 2022, la sediul central și la filialele de cartier vor avea loc: înscrieri gratuite la bibliotecă pentru toate persoanele, vizite colective ale elevilor și studenților clujeni, „O carte pentru fiecare” – acţiune de distribuire gratuită vizitatorilor bibliotecii a unor cărţi primite ca donaţii din partea unor edituri şi persoane fizice.

Parteneri evenimentului sunt: ANBPR Filiala Cluj, Centrul Cultural German, Centrul Clujean pentru Studii Indiene, Departamentul de Limbi și Literaturi Scandinave, Centrul de Limbă Portugheză din cadrul UBB Cluj, Institutul Cultural Francez, Centro Culturale Italiano, Biblioteca Austriei Bernhard Stillfried, afiliată UBB Cluj, Institutul Confucius, Asociația Preventis, Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune.

Related posts

Leave a Comment