Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj

Din anul 1967, Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii este celebrată, în toată lumea, pe data de 2 aprilie, ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Ca în fiecare an, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, organizează în perioada 31 martie – 5 aprilie 2022 mai multe activităţi culturale menite să transmită copiilor bucuria lecturii și să atragă atenția asupra cărților dedicate acestora.

Din program nu lipsesc întâlnirile cu scriitorii îndrăgiți de tinerii cititori: Cristina Andone, Alex Moldovan, Ramona Maria Bochie, Alec Blenche, Andreea Iatagan, ateliere și cluburi de lectură, creativitate și limbi străine: Humanizing Teaching through Stories, Ora poveștilor, Citesc o carte împreună cu copilul meu, Cu bebe la bibliotecă, Let’s Practice English Club, Sunt cartea tipărită. Bucuroasă de cunoștință!, Reading Workshop, Prietena mea, cartea, Citim ca să ne bucurăm!, Semne de carte pentru toți copiii, Voyage dans l’univers du Petit Prince/ Călătorie în universul Micului Prinț.

Vineri, 1 aprilie 2022, ora 12:00, la Filiala „Traian Brad”, str. Izlazului nr. 18, se va desfășura Festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului literar „Micii creatori”, ediția a XIX-a, precum și premierea Celui mai fidel cititor al anului 2021.

În foaierul sediului central poate fi vizionată o expoziție de recomandări de lectură pentru copii în mai multe limbi străine intitulată Ziua Internațională a Cărții pentru Copii în culori.

Partenerii evenimentului sunt: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – Filiala Cluj, Asociația „Prietenii Bibliotecii”, instituții de învățământ.

Programul detaliat al activităților este disponibil pe www.bjc.ro.

Related posts

Leave a Comment