Ziua Curățeniei Mondiale VEZI unde se va desfășura în județul Cluj

Doritorii sunt așteptați să ia parte la Ziua de Curățenie Națională, organizată în data de 17 septembrie 2022.

Devenit deja o tradiție, evenimentul implică și alte 190 de țări unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri.

Astfel, voluntarii clujeni, și nu numai, sunt așteptați pe 17 septembrie să strângă deșeurile din natură și să petreacă o zi împreună cu oameni dornici să facă fapte bune.

Înscrierile se pot face la https://membership.letsdoitromania.ro/access/login/. Pentru informații suplimentare, pot fi contactați coordonatorii județeni https://letsdoitromania.ro/contacte/.

În județul Cluj manifestarea va avea loc în următoarele locații:
1. Cluj-Napoca – Parc Est (cu acces de pe str. Tulcea) – în această locație voluntarii au oportunitatea de a participa la un tur ghidat prin zona lacurilor, acțiune susținută cu suportul SOS Parc Est și la un etalaj fotografic realizat de Olivia Nica.
2. Florești – zona Baraj Lac Florești – în această locație există posibilitatea de a participa la un tur ghidat către zona mlăștinoasă, cu suportul Asociației Clujul Sustenabil.
3. Cheile Baciului (acces str. Cheile Baciului).
4. Turda – informații Primăria Turda.
5. Gherla – informații Primăria Gherla.
6. Dej – informații Primăria Dej.

Totodată, Let’s Do It, Romania! îi invită pe cei care vor să facă parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze în aplicația TrashOut deșeurile pe care le întâlnesc în natură. Echipa Let’s Do It, Romania! va trimite sesizări autorităților prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile acestea revin cu un status în ceea ce privește zonele respective.

Din 2010 până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Let’s Do It, Romania!, aceștia aducându-și contribuția la o natură mai curată.

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi. “Let’s Do It, Romania!” face parte din inițiativa globală “Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de țări, fiind una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.

Related posts

Leave a Comment