Zeci de mii de lei pentru ziua naţională a Ungariei, zero lei pentru cea a României. Distribuţia fondurilor în Sfântu Gheorghe


Zilele naţionale ale românilor şi maghiarilor au parte de atenţie diferenţiată din partea autorităţilor locale din Sfântu Gheorghe, în frunte cu edilul Antal Arpad. În ultimii 3 ani, pentru organizarea zilei maghiarilor de pretutindeni, primăria a alocat 56.000 de lei, în timp ce pentru 1 decembrie nu s-au găsit bani.Acte oficiale ale primăriei din Sfântul Gheorghe arată că primarul Antal Arpad nu a găsit, în ultimii 3 ani, bani pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României.
Antal Arpad este un vehement susţinător al ideii de autonomie a Ţinutului Secuiesc şi adept al excluderii românilor din Administraţia locală. Într-un municipiu în care peste 20 la sută dintre locuitori sunt de naţionalitate română, toti cei 119 functionari publici sunt de etnie maghiara.
Antal Arpad a fost amendat de mai multe ori pentru abuz în serviciu sau ofense aduse însemnelor naţionale.
Primarul Oraşului Sfântu Gheorghe a declarat, într-o conferinţă susţinută în luna ianuarie, că atunci când autorităţile încearcă să îi oblige pe maghiari să iubească statul român, ungurii se simt violaţi.

Related posts

Leave a Comment