Zeci de doamne au condus la Women Rally Cluj-Napoca

Campionatul Naţional Women Rally a încheiat spectaculos sezonul 2019 odată cu cea de-a treia etapă, care s-a desfăşurat în weekend la Cluj-Napoca. Zeci de femei au turat motoarele în cel mai amplu eveniment Women Rally de până acum, a cărui atmosferă de excepţie promite un sezon 2020 care va depăşi şi cele mai exigente aşteptări.

Startul festiv de sâmbătă dimineaţa de la Cluj Arena a fost onorat de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a fost prezent alături de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, István Vákár.

 

Manşele de concurs au fost deschise de cele cinci invitate speciale ale acestei etape. Mirela Bucovicean, pilot şi preşedinta Comisiei de Femei FRAS, şi echipajul Cristiana Oprea / Diana Haţegan au pilotat în scop demonstrativ maşinile lor de curse, în timp ce copilotul Alina Bianca Pop şi Alexandra Casian au deschis traseul cu maşini Mercedes-Benz puse la dispoziţie de partenerul RMB Inter Auto Cluj-Napoca. Ele au fost impresionate de anvergura evenimentului şi au confirmat importanţa conceptului Women Rally ca oportunitate pentru amatori de a-şi exprima pasiunea pentru maşini şi viteză într-un cadru organizat.

 

Mirela Bucovicean a spus că “amploarea pe care a dobândit-o evenimentul Women Rally, într-un timp atât de scurt, demonstrează că pasiunea pentru motorsport este din ce în ce mai prezentă în rândul femeilor. Dincolo de manifestarea sportivă, organizatorii ne oferă ceva chiar şi mai important: o comunitate unde fair-play-ul, eleganţa şi adrenalina fac timpi buni împreună, alături de un loc de joacă unde putem să ne exersăm pasiunea în condiţii de siguranţă, aspect care este cel mai important”.

 

Alina Bianca Pop, copilot în campionatul naţional şi european de raliuri, a declarat că “în calitate de reprezentat al acestui sport, atât în ţară cât şi în afara ţării, mă bucură enorm să văd tot mai multe prezenţe feminine la start într-un sport al bărbaţilor, precum şi competiţii de acest gen care deschid uşa spre motorsport. Cu multă pasiune şi ambiţie visele pot deveni realitate!”

 

“Încă de anul trecut am fost foarte încântată de iniţiativa Laurei Savu, aşadar sunt onorată să particip din nou la această etapă. Mă bucur nespus să văd cât de mult a crescut Women Rally şi sunt convinsă că deja face o diferenţă pozitivă, atât în societate, cât şi în mediul nostru competiţional, fiind o altă cale de acces în motorsport.” a spus pilotul Cristiana Oprea, care alături de copilotul Diana Haţegan formează primul echipaj feminin ce a reprezentat România în Campionat European de Raliuri.

 

Pe traseul de îndemânare amenajat în parcarea VIVO! Cluj-Napoca au luat startul două câte două nu mai puţin de 69 de maşini, dintre care 63 de concurente şi 6 maşini de securitate. Participantele au punctat în clasamentul uneia dintre cele 3 grupe, constituite în funcţie de capacitatea motorului. Astfel, cele mai rapide concurente de la a treia etapă Women Rally Cluj-Napoca sunt:

 

 

Clasa 1 (motoare cu cilindree sub 1600cmc)

  1. Gabriela Bondor (Suzuki Vitara) – Cluj
  2. Andrada Munteanu (Ford Ka) – Alba
  3. Ioana Petrişor (Dacia Logan) – Cluj

 

Clasa 2 (motoare cu cilindree de la1600cmc la 2000cmc)

  1. Mirela Bejnariu (Honda Civic) – Cluj
  2. Ligia Barbu (Renault Clio) – Cluj
  3. Melinda Filep (Mazda MX-5) – Cluj

 

Clasa 3 (motoare cu cilindree peste 2000cmc) / Clasament General

  1. Mirela Potopea (Ford Focus ST) – Alba
  2. Izabella Gavrila (Peugeot 106 S) – Harghita
  3. Adelina Durbala (Volkswagen Golf 1.9 TDI) – Cluj

Related posts

Leave a Comment