Un nou record de prezenţe feminine la startul Transilvania Rally 2019

Dacă începutul sezonului 2019 a aliniat la start 13 femei în postura de concurente la Raliul Argeşului, ediţia din acest an a Transilvania Rally, cel mai iubit raliu din Campionatul Naţional şi etapă a TER – Tour European Rally, aduce la start nu mai puţin de 17 prezenţe feminine, 2 piloţi şi 15 copiloţi.

 

În ordinea în care apar pe lista de înscrieri, prima femeie din concurs este Ioana Costea, copilot în maşina de securitate 000. Natalie Solbach-Schmidt participă în TER tot în rolul de copilot, alături de Stefan Gottig pe o Skoda Fabia R5, fiind singura femeie care va concura într-o maşină de configuraţie R5 la acest raliu. Salutăm revenirea în concurs a copilotului Eva Mihaela Dobranici (ex Beldie), singura româncă care a participat în Campionatul Mondial de Raliuri. Ea va participa tot în TER, alături de Alex Filip pe un Renault Clio R3.

 

Dintre prezenţele familiare ale Campionatului Naţional de Raliuri vor fi la start copiloţii Carmen Poenaru (tot în dreapta lui Enis Arif, pe o Honda Civic), Alina Bianca Pop (copilot pentru Mihnea Mureşan, într-un Peugeot 208 R2), Delia Năstase (alături de soţul ei, pe Mitsubishi Lancer Evo IX) şi Francesca Maior (alături de fratele ei, proaspăt campioni la juniori şi la clasa RC5, cu Peugeot 106).

 

Şi cele două cupe monomarcă se bucură de prezenţa fetelor printre concurenţi: echipajul feminin Cristiana Oprea/Diana Haţegan va lua startul cu o Dacia Sandero în Cupa DACIA, în timp ce copilotul Georgiana Gologan îl va seconda pe debutantul David Tarţă într-un Suzuki Swift, în Cupa Suzuki.

 

Pilotul Mirela Bucovicean, preşedinta noii Comisii pentru Femei din cadrul FRAS, va concura la categoria vehiculelor istorice, unde va pilota un Ford Escort MK2.

 

Campionatul Rally 2 atrage şi el numeroase prezenţe feminine, toate în rolul de copilot. Este vorba despre Denisa Resiga, Anca Cornea, Alexandra Nicoschi, Ana Săliştean, Ioana Lazăr şi Silvia Dumitrescu.

 

Creşterea numărului de femei implicate ca sportivi la Total Transilvania Rally powered by Ford 2019 demonstrează încă o dată că automobilismul nu are limite când vine vorba de pasiune şi performanţă, iar efortul organizatorilor de a se alinia direcţiilor europene de dezvoltare asigură un plus de interes din partea spectatorilor şi a oamenilor de media pentru acest raliu.

 

Mai multe informaţii despre femeile implicate în automobilismul românesc sunt disponibile pe platforma www.femeiinmotorsport.ro.

Related posts

Leave a Comment