Ştiinţă-sănătate: Diabetul şi obezitatea, vindecate printr-o intervenţie ce durează 15 minute

Oamenii de ştiinţă au pus la punct o metodă revoluţionară care necesită doar 15 minute pentru a fi implementată, ce nu presupune o operaţie chirurgicală şi care poate să conducă la o scădere considerabilă în greutate şi la anularea efectelor cauzate de diabet, informează express.co.uk.Această metodă constă în inserarea un inel special la nivelul intestinului, care împiedică nutrimentele să fie absorbite de către organism.
Dispozitivul este inserat endoscopic prin cavitatea bucală. Pe întreaga durată a acestei intervenţii, pacientul este conştient şi nu necesită anestezie.
Această procedură este considerată o alternativă sigură şi ieftină pentru clasicele operaţii chirurgicale de montare a bandajelor gastrice. Pe durata testelor clinice, acest manşon special a contribuit la dispariţia efectelor negative cauzate în organism de diabetul de tipul 2, reducând concentraţia de zahăr din fluxul sangvin, iar pacienţii nu au mai avut nevoie să ia medicamentele prescrise împotriva acestei maladii.
Într-un studiu care s-a întins pe durata a 12 săptămâni, voluntarii care au apelat la inelul EndoBarrier au slăbit în medie 15 kilograme, comparativ cu pacienţii din grupul de control, care au practicat o dietă alimentară şi care au slăbit, în medie, doar 5,5 kilograme. În plus, această procedură nechirurgicală costă jumătate din tariful celei mai ieftine operaţii de liposucţie.
În urma unui test clinic efectuat în Olanda, efectuat pe un eşantion de 40 de voluntari, aceştia au reuşit să îşi diminueze greutatea corporală cu 19% în intervalul celor 12 săptămâni.
Potrivit acestor studii, pacienţii primesc în continuare suficiente nutrimente la nivelul tractului digestiv din alimentaţie. Dispozitivul poate fi păstrat în organism pentru o perioadă cuprinsă între şase şi nouă luni.
Graţie unor teste efectuate în Statele Unite şi în alte ţări europene, dispozitivul EndoBarrier a primit în urmă cu o săptămână licenţa de comercializare în spaţiul Uniunii Europene.

Related posts

Leave a Comment