Victorie pentru Simone Tempestini şi NRA la Braşov

Simone Tempestini a obţinut victoria în debutul stagiunii CNRD 2017, iar Bogdan Marişca l-a secondat pe podiumul general al raliului.

Norbert Maior a câştigat Cupa Dacia şi Clasa 9, în timp ce Mihai Manole s-a impus la Clasa 7.

Deşi a fost un week-end al încercărilor, în care a urmărit să se acomodeze cât mai bine cu noua maşină – Citroen DS3 R5 – Tempestini a reuşit să domine autoritar concursul. Este a treia victorie la Braşov pentru Simone şi a doua în care a fost secondat de navigatorul Marc Banca, iar regretul tânărului pilot este faptul că nu a putut fi prezent pe podium la premiere.

„Suntem fericiţi. A fost un raliu destul de dificil în privinţa noii maşini. Încercăm să ne adaptăm cât mai repede la particularităţile ei, existând destule diferenţe comparativ cu maşina de anul trecut; în acelaşi timp, încă mai căutăm şi setup-ul care să o facă să se plieze mai mult pe stilul meu de pilotaj. M-am simţit excelent cu Marc, chiar ne era dor să luăm un start oficial împreună. Important este că am făcut şi un antrenament serios pentru Corsica, acolo unde voi încerca să punctez în WRC 2. Îmi pare rău că nu am putut fi pe podiumul de premiere, deoarece eram deja în avion spre etapa de campionat mondial”, a precizat Simone Tempestini.

Revenit la volanul unui automobil de concurs, pe asfalt, după o pauză de aproximativ nouă luni Bogdan Marişca şi-a găsit repede ritmul şi a dus o luptă frumoasă cu Dan Gîrtofan pentru poziţia a 2-a în clasamentul general. Echipajul Bogdan Marişca/Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5) a obţinut o victorie frumoasă pe ultima probă specială, care a contat ca Power Stage.

„Maşina s-a comportat foarte bine, iar ritmul nostru a fost excelent. Am făcut o alegere de anvelope nu tocmai inspirată pentru proba Babarunca, dar important este că s-a terminat raliul cu un rezultat frumos. Cu Carmen m-am înţeles perfect, iar victoria de pe Power Stage are o însemnătate aparte, pentru că am copilărit pe acest drum, ca să spun aşa”, a declarat Marişca, care a ţinut, de asemena, să îşi felicite colegii din NRA, pe Simone şi Marc, pentru victoria obţinută.

Norbert Maior a luat startul la volanul unei Dacia Sandero, cu care era familiarizat deja, dar cu un navigator nou, în persoana experimentatului Dorin Pulpea. Cei doi au dominat fără drept de apel clasamentul Cupei Dacia, dar au obţinut şi o primă victorie în carieră la Clasa 9.

La victoria Napoca Rally Academy în clasamentul dedicat echipelor şi-a adus aportul şi echipajul Mihai Manole/Florin Dorca (Peugeot 208 R2). Cei doi au avut un ritm constant, foarte bun, care le-a permis să se impună fără drept de apel la Clasa 7, dar şi să obţină un foarte bun loc 3 în clasamentul automobilelor cu punte motoare faţă (2WFD).

Cea mai antrenantă luptă de la Braşov s-a dat în cadrul Clasei 3, acolo unde au luat startul mai mulţi piloţi cu experienţă mare. Napoca Rally Academy a mizat pe echipajul Florin Tincescu/Sergiu Itu (Mitsubishi Lancer EVO IX), care a terminat competiţia pe locul 4.

Raliul Braşovului, într-un format mai compact decât în alţi ani şi desfăşurat în condiţii meteorologice excelente, atipice pentru această competiţie, a adunat pe marginea probelor speciale o sumedenie de fani nerăbdători să-şi urmărească preferaţii.

Următoarea etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri se va desfăşura la Cluj în perioada 5-6 mai.

Până atunci, campionul naţional, Simone Tempestini, va concura în WRC 2, etapa din Corsica (6-9 aprilie). Tânărul pilot va fi secondat Giovanni Bernacchini.


Related posts

Leave a Comment