Vaccinul împotriva Covid-19, adaptat noilor variante Omicron, adus în România la finalul lunii

Primele doze de vaccin împotriva Covid-19, adaptate variantelor Omicron BA4 și BA5, vor ajunge în țara noastră la finalul lunii noiembrie, a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila. Vaccinarea se va putea face la medicul de familie, dar și în centre de vaccinare deschise în spitale.

Alexandru Rafila a declarat că el se va vaccina cu noua variantă a serului împotriva Covid-19, aceasta fiind a patra doză de vaccin pe care ministrul o va face.

Vaccinul împotriva Covid-19, adaptat noilor variante Omicron, adus în Romînia la finalul lunii

Ministrul Sănătății a precizat că, la această oră, în România sunt diagnosticate între 200 și 400 de cazuri de Covid-19 pe zi și se înregistrează câteva decese.

„Este clar că, în acest moment, Covid-19 nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică în ţara noastră. Dar, ca orice viroză imprevizibilă din punct de vedere al evoluţiei, face să existe recomandarea vaccinării, mai ales că vine până la sfârşitul lunii vaccinul adaptat BA4 și BA5, pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani sau pentru persoanele cu diverse boli cronice”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a mai părecizat că este posibil ca, de acum înainte vaccinarea împotriva Covid-19 să fie una sezonieră, ca în cazul gripei. Vaccinarea împotriva Covid-19 se va putea face în decembrie la medicii de familie şi în centrele de vaccinare deschise în spitale.

Potrivit ultinei raportări, cea de duminică, 20 noiembrie, la nivelul județului Cluj erau înregistrate 354 de cazuri noi de Covid-19, dintre care 221 la Cluj-Napoca.

Related posts

Leave a Comment