USR cere demisia președintelui PNL Cluj

Scandalul politic dintre PNL și USR continuă la Cluj. Liderii USR Cluj cer demisia președintelui PNL, europarlamentarul Daniel Buda, după ce instanțele judecătorești au constatat faptul că PNL a folosit pliante electorale false, în încercarea de a discredita principalul competitor politic. Daniel Buda nu a comentat deocamdată cererea celor din USR.

Iată comunicatul de presă al USR Cluj:

Procesul pliantelor false s-a încheiat și PNL a încălcat legea! USR cere demisia de onoare a președintelui de atunci a PNL Cluj, Daniel Buda, care este încă în funcție, precum și excluderea din PNL, reală de data aceasta, a celor surprinși în fapt: consilierul județean PNL Cristian Ciuta și Alexandru Piticar.

Acum 4 ani Cristian Ciuta, liderul Tineretului Național Liberal (TNL) Cluj și un alt membru PNL, Alexandru Piticar, au fost prinși în timp ce distribuiau pliante false cu însemnele Alianței USR PLUS în timpul orelor de serviciu.

Cristian Ciuta era angajat la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, iar Alexandru Piticar lucra la una din bazele sportive deținute de Primăria Cluj-Napoca.

Liderii PNL Cluj au declarat atunci că cei doi au fost sancționați cu excluderea din partid. Un an mai târziu, nu numai că nu au fost excluși, dar Alexandru Piticar e referent în Primaria Cluj-Napoca, iar Cristian Ciută este consilier județean PNL. PNL a arătat că cinstea, onestitatea și verticalitatea nu au loc în organizația lor și că cei care încalcă legea pentru partid sunt promovați.

USR Cluj și-a apărat onoarea în justiție și, după un lung proces, astăzi instanța a constatat încălcarea de către PNL Cluj și cei doi a dreptului la imagine şi prestigiu prin utilizarea semnului electoral al Alianţei 2020 USR PLUS pe fluturaşii întocmiţi şi distribuiți. PNL, consilierul județean și colegul său de partid său vor plăti daune morale și cheltuielile de judecată și sunt obligați să prezinte scuze publice prin comunicat de presă și publicarea într-un cotidian de răspândire naţională. Hotărârea nu este definitivă.

Așteptăm ca PNL Cluj să ia foarte în serios faptul ca o instanță de judecată din Cluj a confirmat faptul că PNL a efectuat acte nelegale, că PNL încalcă legea. Ca atare, demisia președintelui PNL Cluj, Daniel Buda și excluderea reală a lui Alexandru Piticar și Cristian Ciuta sunt un minim pe care partidul ar trebui să îl facă la acest moment dacă dorește să își mai spele imaginea în fața clujenilor.

Related posts

One Thought to “USR cere demisia președintelui PNL Cluj”

  1. […] Cristian Ciuta era angajat la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, iar Alexandru Piticar lucra la una din bazele sportive deținute de Primăria Cluj-Napoca, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment