UpNews: Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul de Copii din Cluj

În cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii a fost realizată o intervenție chirurgicală în premieră pentru Cluj, la un pacient în vârstă de 13 ani care a fost diagnosticat cu angiofibrom nazofaringian.

Intervenția efectuată de către domnul doctor Aurel Marin a fost un real succes!

Fibromul nazofaringian este o tumoră benignă, invazivă, bogat vascularizată, întâlnită aproape exclusiv la pacienții de sex masculin la vârsta pubertății. Gravitatea acesteia se datorează hemoragiilor masive pe care le poate provoca, dar și extinderii locale rapide. Tratamentul fibromului nazofaringian este chirurgical, iar acesta impune asigurarea unei hemostaze perfecte.

În ultimii ani, Consiliul Județean Cluj și Spitalul de Copii au răspuns prompt tuturor cerințelor logistice, reușind să achiziționeze toată tehnica necesară realizării unor astfel de intervenții complexe și nu numai. Astfel, unitatea spitalicească aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj dispune de tot ce este necesar tratării întregului spectru de patologie ORL Pediatrică, serviciul ORL fiind pregătit să răspundă nevoilor tuturor micilor pacienți.

Related posts

Leave a Comment