Uniunea Europeană plătește pentru instruirea tinerilor artiști

Aproximativ 700 de tineri artiști, elevi ori studenți ai unor instituții precum Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj ori Colegiul Național de Artă din Constanța, vor beneficia, timp de trei ani, de pregătire și de stagii de practică în cadrul unor instituții de cultură, sub îndrumarea unor tutori. Alți 600 de tineri artiști vor beneficia de consiliere profesională, în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Fondului Social cu suma de 14,6 milioane de lei.Tinerii artiști vor beneficia de instruire într-o serie de aspecte care nu sunt incluse în programa școlară, dar de care au nevoie în cariera lor. În acest fel, tinerii artiști vor putea să se adapteze mai ușor cerințelor instituțiilor de cultură, iar publicul va beneficia de o calitate mai mare a actului cultural, spune președintele Art Act, Marius Onică.
Acest proiect va face legătura dintre artiștii debutanți și instituții precum ansamblurile de balet, operele din România și din străinătate ori teatrele, spune fosta prim-balerină a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Livia Gună, care este director al acestui proiect.
În acest proiect sunt implicate cinci instituții educaționale care pregătesc artiști în România și două din străinătate. Proiectul va asigura și îmbunătățirea cooperării dintre artiști și personalul de scenă și producție artistică. Așa ar fi sculptor executant, pictor executant, electrician de scenă ori pantofar de scenă, adică cel care confecționează încălțămintea necesară balerinelor. Acest proiect este primul de acest fel din România.

Related posts

Leave a Comment