Un referendum de rușine și o socoteală nedreaptă

Referendumul pentru suspendarea președintelui României din 29 iulie a fost o rușine națională. Nu contează că pe președinte îl cheamă Traian Băsescu sau nu. Este vorba de un principiu.Ion Iliescu a călcat în picioare Constituția de mai multe ori. Inclusiv atunci când a decis că proprietatea este un moft. Ca să nu mai vorbim de atitudinea sa nedemocratică, atunci când a adus hoardele de mineri ca să calce în picioare statul de drept care începea să se infiripe. Ion Iliescu nu a fost suspendat, însă Traian Băsescu, despre care Curtea Constituțională a spus clar că NU a încălcat Constituția, a fost suspendat de două ori.

Marii bărbați de stat Felix, Fenechiu și Zgonea, laolaltă cu întâiul plagiator al națiunii și cu chiulangiul șef din Parlament – i-am numit pe Victor ”Che” Ponta – il Dottore și pe Crin Antonescu, frumosul din Pădurea Adormită – l-au suspendat pe Traian Băsescu pentru că acesta nu a acceptat ”mica înțelegere”, care asigura imunitatea tuturor politicienilor importanți, indiferent cât de grave ar fi fost faptele lor. Nu sunt un fan al lui Traian Băsescu. Acesta a dat dovadă de o mitocănie incalificabilă, atunci când l-a făcut pe Regele Mihai I ”trădător” ori ”slugă la ruși”. Însă, în această chestiune este vorba de un principiu. Acesta este motivul pentru care întreaga Europă privește cu îngrijorare evoluția României. Acesta este motivul pentru care plătim rate mai mari, pentru că leul s-a prăbușit în urma manevrelor politicienilor. Din această cauză, România a ajuns din nou oaia neagră a Europei.

Pentru a ieși din această mizerie, cred că soluția este readucerea pe Tron a Regelui alungat de comuniști în 1947. Regele este un garant al democrației și al independenței Justiției, așa cum își dorește PDL, precum și un șef de stat demn, neconflictual, capabil să arbitreze între diferitele interese politice, așa cum își dorește USL.

Related posts

Leave a Comment