Un nou concept educațional, bazat pe individualitatea fiecărui elev, dezvoltat la Cluj

Un nou concept educațional, care plasează în centrul atenției individualitatea și preferințele fiecărui elev în parte, dar care își propune să îi ofere acestuia și îndrumarea necesară pentru a-și alege profesia de viitor, a fost dezvoltat și prezentat, pe îndelete, la Cluj.

Spark School, este fondată și condusă de Ruxandra Mercea, care are mai mult de un deceniu de experiență în conducerea unei școli internaționale – Transylvania College. Fondatoarea este trainer internațional certificat și membru activ al G30 Schools, organizație internațională ai cărei membri sunt acceptați doar pe bază de invitație, Ruxandra fiind astfel recunoscută ca unul dintre cei mai inovatori 30 de lideri de școli din lume.

Despre Școala Spark

Spark este un liceu internațional hibrid, ce oferă curriculum-ul Cambridge, într-un format personalizat care se poate individualiza în funcție de nevoile fiecărui elev.

Astfel, modelul de „Educație potrivită pentru viitor” al conceptului deschide elevilor posibilitatea de a-și personaliza calea educațională și de a pune accent atât pe pregătirea academică, cât și pe dezvoltarea personală. În plus, elevii vor beneficia de consiliere pentru admiterea la universitate și pentru orientare în carieră.

Școala inovatoare targetează elevii de liceu

„Focusul nostru e liceul, pentru că am văzut în pandemie cât de greu le este copiilor de primar sau grădiniță să fie online. Adolescenții sunt mult mai independenți, autonomi și motivați atunci când își aleg toate materiile. Mare parte a conținutului este de sine stătător și îl fac în timpul lor, când doresc, în ritmul lor. Feedback-ul îl primesc săptămânal, în cadrul întâlnirii online stabilite în prealabil cu profesorul îndrumător”, explică fondatoarea.

Potrivit Ruxandrei Mercea, unul dintre marile avantaje ale acestui format de școală îl reprezintă și faptul că elevii au acces la cursuri pe tot parcursul anului, adică 12 luni din 12, iar dacă unii tineri sunt condiționați să plece pentru o perioadă de câteva luni, de exemplu, împreună cu părinții, acești elevi își pot lua liber pentru acea perioadă, urmând să își stabilească, ulterior, programul orelor pentru a parcurge materiile alese.

Profesorii care vor preda la Spark sunt profesori de la școli de top din lume, din țări precum SUA, Marea Britanie, Australia, Canada și Germania, inclusiv Transylvania College, din Cluj-Napoca.

„Nu pot să spun că m-am confruntat cu provocări mai mari la elevii din România, comparativ cu cei din alte țări ”, a menționat Peter Astbury, unul dintre profesorii britanici care predă și la Transylvania College, CTO Spark School, care a vorbit și despre structura programului educațional.

Astfel, în timp ce majoritatea platformelor de studiu online oferă strict oportunități academice, liceul Spark asigură o educație holistică prin patru arii de dezvoltare: Academic, Leadership, Wellbeing și Educație Globală (Global Awareness). Obiectivele pentru fiecare dintre aceste arii sunt atinse prin acțiuni specifice la care elevii participă pe tot parcursul studiului la Spark, sub îndrumarea unor mentori dedicați. Unele dintre aceste acțiuni vor fi organizate în locații fizice, în hub-uri locale sau în școli partenere.

De asemenea, Spark oferă posibilitatea de a opta pentru cursuri full-time, adică de a studia, integral, doar în cadrul acestei școli online, dar și pentru cursuri part-time, adică adolescentul poate merge, de exemplu, și la o școală de stat din România, dar poate urma și ore în cadrul Spark.

Taxe de școlarizare

Potrivit fondatoarei, în contextul în care școlile internaționale fizice au taxe anuale de circa 20.000 de euro, noul program hibrid își propune să fie mult mai accesibil financiar.

„Pe an, full-time, taxa este de 6.000 de euro. Pentru un elev, part-time, depinde câte materii își alege”, susține Ruxandra Mercea.

Admitere

Procesul de admitere este deschis pe tot parcursul anului, școala oferind un parcurs educațional flexibil, adaptat nevoilor fiecărui elev. Toate detaliile pot fi obținute contactând departamentul de înscrieri, pe site-ul oficial.

https://www.youtube.com/watch?v=hHNLMno94qc

Related posts

Leave a Comment