“Un grup violent a fost introdus printre pensionarii care au protestat la Cotroceni”


Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat sâmbătă, la Antena 3, că Preşedinţia are informaţii potrivit cărora, în grupul pensionarilor care protestau la Cotroceni, joi, a fost introdus un “grup violent” de către lideri politici, iar respectivii aveau ca misiune să incite mulţimea.
Lăzăroiu a fost întrebat ce l-a făcut pe preşedintele Traian Băsescu să spună că protestatarii au fost “incitaţi” de lideri politici, consilierul prezidenţial explicând că în grupul pensionarilor a fost introdus un grup violent, care ar fi urmat să provoace incidente. “În grupul protestatarilor, pensionarilor care au protestat la Palatul Cotroceni, a fost introdus şi un grup violent, care urma să provoace incidente”, a spus Lăzăroiu.
Întrebat de unde ştie acest lucru, Sebastian Lăzăroiu a spus că există informaţii în acest sens, fără a preciza de unde provin respectivele date. “Sunt informaţii pe care le avem şi noi despre grupurile acelea. Cei care au fost în grupul de protestatari, se ştiu ei. Ei au avut nişte discuţii înainte, probabil, cu nişte lideri politici, se cunosc lucrurile acestea”, a precizat consilierul, fără să facă însă nominalizări.
“Preşedintele deja a atenţionat aceşti lideri, ei se ştiu, pentru că ei ştiu ce fac. I-a atenţionat să nu intre într-un asemenea joc. (…) Cei care îşi imaginează că prin violenţe, stimulând violenţele în stradă, vor veni la putere şi de acolo vor guverna mult mai simplu decât actualul Guvern se înşeală. Vor avea o perioadă mult mai grea dacă vor incita oamenii la violenţă”, a mai spus Lăzăroiu.
Rugat să spună cine sunt acei lideri interesaţi ca protestele să degenereze în violenţă, Lăzăroiu s-a mărginit să reitereze că respectivii “se ştiu ei”. “E uşor de făcut, îţi bagi tu în grupul ăla nişte oameni mai încălziţi care, prin influenţă, prin contagiune, agită mulţimea”, a mai explicat acesta.
Pe de altă parte, consilierul prezidenţial a explicat că preşedintele va ieşi să vorbească cu protestatarii doar după ce Guvernul va prezenta lista de măsuri concrete pe care urmează să le ia, subliniind de asemenea şi faptul că declaraţiile lui Traian Băsescu, prin care a anunţat reducerea pensiilor şi a salariilor, nu au fost decât o prezentare a direcţiilor generale care urmează să fie luate de Executiv.
Lăzăroiu a mai spus că acuzaţia potrivit căreia Guvernul este de fapt condus de Traian Băsescu este o “răutate jurnalistică” la adresa lui Emil Boc, preşedintele ieşind cu acele declaraţii despre scăderea pensiilor şi a salariilor deoarece “situaţia este cu adevărat gravă”. “Suntem pe o pantă care ne poate duce destul de repede, în doi ani, în situaţia Greciei”, a spus Lăzăroiu, precizând de asemenea că Băsescu nu este genul de om care să se ascundă şi să se “bage sub covor” când vine vorba despre a face anunţuri importante.

Related posts

Leave a Comment