Ultimele două centre de vaccinare anti COVID-19 din Cluj se închid

Ultimele două centre de vaccinare anti-COVID-19 din județul Cluj se vor închide. Începând de la 1 iulie vaccinarea se va face doar în cabinatele medicilor de familia.

Începând cu data de 16 mai 2022, Centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” își încetează activitatea, urmând să rămână deschis doar centrul de vaccinare din cadrul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, de pe Calea Moților, nr. 68, care se va închide la 1 iulie, a anunțat joi Instituția Prefectului Cluj.

Începând cu 1 iulie activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se va desfășura doar în cadrul cabinetelor de medicină de familie, aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Cluj.

Începe vaccinarea cu doza 4 anti-COVID-19

De asemenea, de săptămâna viitoare începe administrarea celei de-a 4-a doze de vaccin anti-COVID-19, cu serul Pfizer/BioNTech.

Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARM mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.
Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Related posts

Leave a Comment