Ultima etapă în Campionatul Mondial pentru Simone Tempestini în 2017

Raliul Marii Britanii, ce se va desfăşura pe teritoriul Ţării Galilor, va fi ultima etapă din programul WRC 2 pentru pilotul Napoca Rally Academy.

În weekend-ul ce urmează, se va desfăşura penultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), ediţia 2017 – Dayinsure Wales Rally GB (Raliul Marii Britanii). Va fi, totodată, ultima etapă la care va participa singurul român care a luat startul în această întrecere pe parcursul stagiunii în curs, clujeanul Simone Tempestini. El nu va fi prezent la startul etapei ce se va alerga în Australia, între 16 şi 19 noiembrie.

Simone Tempestini va face pereche, după cum ne-a obişnuit în ultimii ani în competiţiile internaţionale de acest calibru, cu navigatorul italian Giovanni Bernacchini. Cei doi vor concura la bordul unui automobil Citroen DS3 R5. De altfel, tânărul Tempestini a fost în mod constant cel mai rapid pilot la volanul unui Citroen, la categoria WRC 2.

Atuul principal al juniorului român a fost constanţa pe probele speciale şi felul inteligent în care a ştiut să exploateze şi să protejeze materialul de concurs. Simone şi Giovanni au reuşit să termine toate etapele în care au luat startul oficial în campania WRC 2. Astfel, deşi a participat la doar 6 runde dintr-un total de 11 desfăşurate, Simone a strâns nu mai puţin de 56 de puncte şi ocupă locul 7 în clasamentul general (din 52 de piloţi care au participat în 2017).

Pentru a pregăti cât mai bine Dayinsure Wales Rally GB, Simone şi Giovanni au efectuat o serie de teste premergătoare la Phil Price Rally School, unde şi-au intrat în ritm şi s-au acomodat cu vremea capricioasă dar şi cu suprafaţa de rulare alunecoasă ce îi va aştepta, cel mai probabil, pe probele speciale din Ţara Galilor.

Dayinsure Wales Rally GB (https://www.walesrallygb.com/home.php) este cea de-a 12-a etapă din calendarul 2017 al WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) şi se va desfăşura în parioada 26 – 29 octombrie 2017. 21 de probe speciale vor însuma 304,36 km. Din 2000, raliul se desfăşoară preponderent în Ţara Galilor, dar competiţia se ţine în Regatul Marii Britanii încă din 1932. Suprafaţa pe care se concurează este macadamul, iar parcul service va fi localizat în Deeside.

Simone Tempestini îşi doreşte să facă un raliu cât mai bun în Ţara Galilor, pentru a încununa campania 2017 pe care a susţinut-o în Campionatul Mondial, la categoria WRC 2. Cu un parcurs constant, singurul român din competiţie ocupă locul 7 într-o ierarhie în care au fost înscrişi 52 de piloţi.


Related posts

Leave a Comment