UDMR cere Guvernului să suspende obligațile fiscale pentru firmele care nu concediază oameni în timpul crizei coronavirusului

Liderii UDMR au alcătuit un pachet de măsuri economice și cer Guvernului să le adopte, pentru a susține economia care se confruntă cu criza generată de coronavirus. Una dintre aceste măsuri este suspendarea obligațiilor fiscale pentru companiile care nu își concediază angajații în contextul crizei provocate de coronavirus.

Iată lista măsurilor propuse de UDMR:

1. Ministerul Finanțelor trebuie să achite neîntârziat și integral obligațiile sale restante față de firme (TVA, indemnizații pentru concedii medicale, alte datorii).

2. Trebuie sprijinite IMM-urile care nu concediază angajați!  Astfel, firmele care nu renunță la angajații lor trebuie să beneficieze de suspendarea – pe perioadă determinată –  plății contribuțiilor de asigurări sociale, plata impozitelor, plata TVA și a altor contribuții obligatorii calculate pe fondul de salarii.

3. Angajații concediați din cauza crizei economice trebuie sprijiniți atât cu o indemnizație unică nerambursabilă cât și prin măsuri de reintegrare pe piața muncii.

4. Asigurarea imediată a lichidităților necesare IMM-urilor prin capitalizarea fondurilor de garantare, acordarea de credite în condiții avantajoase, subvenții și garanții pentru obținerea acestora.

5. Este nevoie urgentă de constituirea unui Fond de Intervenție cu ocazia rectificării bugetare, care să asigure finanțare și sprijin post-criză pentru firme, îndeosebi IMM-uri.

6. UDMR insistă asupra faptului că instrumentele bugetare puse la dispoziție de UE ca răspuns la criza actuală, trebuie utilizate pe deplin. Din Fondul de Coeziune alocat pentru cadrul financiar-bugetar 2014-2020, pentru finanțarea de proiecte menite să combată efectele crizei România are la dispoziție 491 de milioane de euro accesibile imediat. De asemenea trebuie avut în vedere și perioada post-epidemică, prin urmare considerăm că fondurile europene nerambursabile trebuie reorientate înspre finanțarea proiectelor de infrastructură importante pentru dezvoltarea regională și pentru comunitățile locale.

Related posts

Leave a Comment