„U” Mobitelco BT a trecut de CSM Oradea

Echipa clujeană de baschet masculin a caştigat duminică, 13 februarie, disputa împotriva echipei CSM Oradea. Meciul s-a jucat în Arena Antonio Alexe din Oradea şi s-a încheiat cu scorul de 80 la 73, în favoarea clujenilor.Prima parte a meciului de la Oradea a fost una echilibrată, cu un plus pentru formaţia antrenată de Marcel Ţenter, clujenii intrând, la vestiare, cu un avantaj de 2 puncte, scor 33-31.
Chiar dacă au condus în marea majoritate a primului sfert, universitarii clujeni au pierdut primul sfert cu scorul de 18 la 17, în urma unui coş de două puncte reuşit, când mai era mai puţin de un minut de joc din primul sfert, de jucătorul sârb al echipei orădene, Sasha Topčov.
Sfertul al doilean a semănat izbitor cu primul, doar că de data aceasta orădenii au fost la conducerea partidei, marea majoritate a sfertului, iar clujenii au revenit pe final, printr-un coş de două puncte reuşit de Kyndall Dykes, în ultimele secunde ale sfertului doi.
La revenirea de la vestiare gazdele au trecut la conducerea partidei şi au câştigat sfertul trei cu scorul de 23 la 17.
Începutul sfertului patru le-a apartiunut orădenilor, care au reuşit să se desprindă la 8 puncte (58-50), când mai erau 8 minute de joc. Clujenii, însă, nu au abandonat lupta şi au reuşit un parţial de 12-0, prin şapte puncte reuşite de Zoran Krstanovic şi cinci puncte reuşite de Kyndall Dykes, care i-a adus la conducerea partidei, când mai erau 3 minute de joc.
Finalul meciului nu le-a pregătit nicio surpiza clujenilor, astfel că după un sfert patru câştigat cu scorul de 30 la 19, tabela indica 80-73, în favoarea echipei „U” Mobitelco BT.
Cei mai buni marcatori ai echipei universitare au fost: Kyndall Dykes cu 30 de puncte şi 9 recuperări, Zoran Krstanovic cu 28 de puncte şi 10 recuperări, Mihai Silvăşan cu 8 puncte şi o recuperare şi Branko Cuic autor a 7 puncte şi 8 recuperări.
„La Oradea am avut un meci extrem de disputat, dar ne aşteptam să fie un meci care va fi decis în sfertul patru. Sunt bucuros că băieţii au luptat, în special la sfârşitul sfertului trei şi întreg sfertul patru, momente în care am speculat fiecare slăbiciune a adversarului şi le-am fructificat cu procentaje foarte bune în această perioadă. Dedicăm această victorie managerului nostru general, domnul Nicolae Ienac, care în aceste momente se luptă pentru viaţa sa, fiind internat în spital, în stare foarte gravă. Îi dorim multă sănătate şi îl aşteptam cât mai repede printre noi”, ne-a declarat antrenorul echipei Marcel Ţenter.
Managerul general, Nicolae Ienac, a fost internat sîmbătă la Clinica Medicala I, la terapie intensivă.

Related posts

Leave a Comment