Turda are, de astăzi, autobuze electrice

Astăzi, luni, 16 decembrie 2019, la Turda a fost inaugurată noua companie de transport public, Transport Urban Public (TUP) Turda, iar noutatea inaugurării a fost dată de introducerea în curculaţie a autobuzelor electrice.

Flota noii societăți este compusă, aşadar şi din 20 de autobuze electrice care au fost achiziționate cu fonduri europene și sunt dotate modern, cu camere de supraveghere video, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de E-Ticketing.

De asemenea, toate autobuzele sunt dotate cu camere de supraveghere video și sistem GPS, astfel încât să fie prevenite și depistate infracțiunile sau distrugerile.

Potrivit municipalităţii, tarifele, traseele și orarele de circulație rămân neschimbate, ba mai mult, chiar până în luna ianuarie, cetățenii vor putea circula cu abonamentele vechi.

Cardurile electronice care vor fi gratuite și vor înlocui vechile abonamente se vor distribui începând cu anul 2020.

Noua companie de transport public se subordonează Consiliului Local pentru care modernizarea transportului public reprezintă o parte integrată a proiectelor europene finanțate de Uniunea Europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, cu scopul de a reduce semnificativ poluarea și de a crea un sistem de mobilitate urbană prietenos cu mediul înconjurător.

Proiectele finanțate au patru coridoare de mobilitate cu o valoare totală de 31.355.430,65 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Pingback: Primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric | Pages.md