Tudor Podar, CSL Cluj: Partidele democratice trebuie să aibă un proiect comun

Președintele Clubului Studenților Liberali din Cluj, Tudor Podar, le cere partidelor democratice care se opun PSD să construiască un proiect comun.

 

”Următoarea perioadă trebuie să fie caracterizată de un singur cuvânt: parteneriat. Victoria lui Klaus Iohannis și a PNL reprezintă o bună ocazie pentru ca partidele democratice din România să lucreze la un proiect comun, având interesul național ca prioritate. Cele 3,3 milioane de voturi obținute de PSD arată forța mobilizatoare a acestui partid, structuri locale puternice, dublate de obediență totală a activului în fața baronilor, asta în ciuda unui candidat extrem de slab. Astfel, fără un parteneriat durabil ne va fi foarte greu în cele două rânduri de alegeri de anul viitor!

 

Pe de altă parte, nu este de neglijat faptul că aproape 2 milioane de tineri cu vârste între 18 și 34 de ani au votat în țară în turul al II-lea, iar în Diaspora numărul lor a depășit 361 de mii, potrivit datelor de la Biroul Electoral Central. Raportată la listele permanente de la AEP prezența la vot a tinerilor în țară a fost de 41,84%, însă dacă este raportată la populația rezidentă (care are încă reședința în România), calculată de Institutul Național de Statistică, prezența a fost de 50,93%”, a spus Tudor Podar.

Related posts

Leave a Comment