Trompetişti din toată ţara fac festival la Cluj

Asociatia Trompetistilor din Romania va invita sa participati la deschiderea oficiala a Festivalului Tudor Jarda din Cluj Napoca, care va avea loc marti, 6 noiembrie, ora 18.00 in Sala de Sectacole a Cercului Militar.Cu aceasta ocazie vor avea loc evocarea maestrului Tudor Jarda, recitaluri sustinute de elevi clujeni ai unor licee de muzica, corul „Mezzoforte” al Casei Municipale de Cultură Zalau si un concert sustinut de Corul Filarmonicii ,,Transilvania” Cluj-Napoca. Evenimentul se va incheia cu discursului lui Pavel Jarda, fiul maestrului celebrat.

Intrarea este libera in toate zilele festivalului.

Programul reactualizat al Festivalului il puteti citi aici: http://asociatiatrompetistilor.ro/festival-tudor-jarda-2012/noutati/76-programul-festivalului.html

Noul afisul al evenimentului: http://asociatiatrompetistilor.ro/images/articole/afis_tudor_jarda_2012_9.jpg

Evenimentul este organizat de Asociatia Trompetistilor din Romania, in parteneriat cu Serviciul Muzicilor Militare si este finantat de catre Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca si Ministerul Culturii si Patrimoniului Cultural.

Tudor Jarda este unul din marile nume ale muzicii clasice romanesti, profesor, compozitor de mare forta expresiva, dirijor si mentor a zeci de generatii de muzicieni.

Evenimentul reprezinta singurul festival–concurs din Romania de facura clasica, al formatiilor instrumentale și soliștilor din armată, activi si in rezerva. Scopul sau este reprezentat de stimularea si capacitarea muzicienilor militari instrumentisti in vederea cresterii nivelului prestatiilor artistice, dar si promovarea profesiei de muzician instrumentist militar in randul societatii civile.

Related posts

Leave a Comment