Transilvania Fest a luat în stăpânire centrul Clujului

Mai mult de 100 de producători agricoli, meşteşugari şi artizani participă la cel mai frumos festival care celebrează tradiţiile Transilvaniei. Transilvania Fest are loc chiar în centrul Clujului, iar cea de-a opta sa ediţie este şi cea mai importantă.La tarabele din lemn masiv, confecţionate de meşterii din Munţii Apuseni, sunt expuse roadele muncii fermierilor şi meşteşugarilor din Transilvania. Vizitatorii festivalului pot cumpăra brânză din Hunedoara, maturată vreme de 12 ani, obiecte de decor din fier forjat, dar şi hidromel, fabricat de apicultorii din Valea Barcăului, spune Alin Prunean, reprezentant al Fundaţiei Agapis, care a creat o întreprindere socială în Valea Barcăului pentru a valorifica producţia de miere.

Acest festival este o bună ocazie de a promova în lume imaginea Transilvaniei, spune organizatorul festivalului, Pamela Raţiu. Turiştii şi clujenii care vizitează festivalul au ocazia să cumpere produse mai puţin întâlnite, spune preşedintele Asociaţiei Produs de Cluj, Ramona Moldovan.

Festivalul mai cuprinde şi evenimente folclorice, dar şi degustări prin intermediul cărora vizitatorii din străinătate au ocazia să descopere savoarea Transilvaniei.

Related posts

Leave a Comment