Tradițiile clujene promovate în cadrul Târgului Produs de Cluj de la Gherla

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, participă în acest sfârșit de săptămână la Gherla, în cadrul Târgului „Produs de Cluj”, cu o serie de momente tradiționale.

Acestea vor fi prezentate de ansambluri folclorice, grupuri de jucăuși din satele clujene, dar și cântăreți de muzică populară, tineri și consacrați, pe care instituția i-a promovat și continuă să îi promoveze.

Astfel, prin aceste acțiuni de colaborare cu Asociația „Produs de Cluj”, instituția clujeană are în vedere promovarea tradițiilor populare, tinerii care se apropie cu respect și dăruire de cântecul tradițional și obiceiurile moștenite din bătrâni, care sunt descoperite și puse în lumină, în urma proiectelor de cercetare, derulate pe întreg teritoriul județului Cluj. În acest mod, specialiștii din cadrul C.J.C.P.C.T. urmăresc să expună în fața tuturor frumusețea și bogăția patrimoniului cultural imaterial, zestre moștenită de la înaintași.

Related posts

Leave a Comment