Sfântul Valentin este o sărbătoare a iubirii, pe care noi, românii, am adoptat-o doar de câţiva ani. Alte popoare, însă, au tradiţii, obiceiuri şi superstiţii destul de variate despre această zi a îndrăgostiţilor. Iată un top al celor mai ciudate tradiţii şi superstiţii de Valentine’s Day din lume.
1. Japonia: Femeile oferă bomboane de ciocolată bărbaţilor de Sf. Valentin În Japonia, sărbătoarea de Sfântul Valentin înseamnă un cadou de ciocolată pentru bărbaţi de la femei. Tipul de ciocolată oferit semnifică tipul de relaţie dintre cei doi: Giri-choko se oferă pentru şefi, colegi şi prieteni apropiaţi (giri înseamnă obligaţie, deci o relaţie socială, nu intimă). Honmei-choko se oferă iubiţilor, amanţilor sau soţilor şi sunt realizate manual, chiar de femeia care le oferă.
2. Marea Britanie: Vrăji de găsit ursitul în noaptea de Valentine Femeile din Marea Britanie pun frunze de dafin sub pernă în noaptea de dinainte de Sfântul Valentin pentru a-şi visa ursitul În plus, ele mănâncă un ou fiert din care au înlocuit gălbenuşul cu sare.
3. China: Femeile singure cer iubire de la zei în Templul Peţitorului în a şaptea zi din a şaptea lună a calendarului chinezesc, numită Qi Xi Jie (Noaptea celor şapte, festivalul şapte în cuplu sau festivalul celor şapte surori), care cade anul acesta pe 13 august, după calendarul nostru, chinezii sărbătoresc echivalentul zilei îndrăgostiţilor. Totul a pornit de la o legendă veche de peste 2000 de ani, o poveste de dragoste între un fermier chinez şi o zână, care nu are voie să se iubească cu un muritor.
4. Coreea de Sud: Pe 14 februarie, persoanele singure poartă doliu. Femeile obișnuiesc să le dea ciocolată bărbaților, urmând ca după o lună, pe 14 martie, masculii să le facă reprezentantelor sexului frumos cadouri mult mai valoroase. Tot atunci, cei care nu au primit nimic pe 14 februarie, comandă mâncăruri cu tăiței negri și își jelesc singurătatea. Iubirea este sărbătorită de mai multe ori într-un an de către coreeni, ei având Ziua Sărutului, Ziua Trandafirului, Ziua Îmbrăţisărilor și multe alte prilejuri de a celebra dragostea.
5. Italia: Ziua Îndrăgostiților este cea în care fetele și-ar afla ursitul. Ele se trezesc dis-de-dimineaţă şi se duc la fereastră, unde asteaptă ca bărbaţii să treacă. Tradiţia spune că primul bărbat pe care îl vede, sau pe cineva care seamănă cu el, îi va fi soţ sau măcar iubit în anul respectiv. Cei care sunt deja într-o relație își fac cadouri dintre cele mai diverse, în funcție de imaginație și bugetul pe care îl au.