”Tata Nuțu” Boc va fi înmormântat la RăchițeleDoliul a cuprins satul Răchițele. Zeci de săteni au trecut pe la catafalcul tatălui premierului Emil Boc, Ioan Boc, pentru a-și lua rămas bun de la cel care în Răchițele era alintat cu numele de ”Tata Nuțu”.Tatăl premierului va fi privegheat toată noaptea de către rude, prieteni și vecini. Mâine, urmează ca Ioan Boc să fie înmormântat în cimitirul de lângă micuța biserică ce veghează, de pe o culme înzăpezită, satul Răchițele. Ceremonia funerară va începe de la ora 12.00 și va fi oficiată în curtea familiei Boc. La slujbă este așteptat și președintele Traian Băsescu, legat printr-o prietenie veche cu Emil Boc. De asemenea, sunt așteptați și politicieni clujeni, cum ar fi președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, care este finul lui Emil Boc.

Nu au fost invitate, în schimb, înalte fețe bisericești. Familia Boc și-a motivat acest gest prin faptul că toată viața au fost oameni modești și că doresc să rămână la fel în continuare. În aceste condiții, slujba de îngropăciune va fi oficiată de Teodor Boc, preotul ortodox din sat, care este văr al premierului și nepotul defunctului. Este posibil ca el să fie asistat și de protopopul ortodox din Huedin, care îl cunoștea personal pe Ioan Boc.

Sătenii spun că tatăl premierului era un om bun. ”În viață a vrut trei lucruri Tata Nuțu: să își știe copiii realizați și i-a văzut, pentru că patru au facultate, să vadă clădirea Parlamentului și a văzut-o, pentru că Emil l-a dus acolo mai demult, când a fost ziua lui, și să își știe familia unită. Nu exista Crăciun în care să nu se adune toți copiii lui acasă”, povestește, îndurerată, una dintre vecinele lui Ioan Boc.

Tatăl premierului a decedat ieri seară, de la ora 19.00, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca. Motivul decesului a fost reprezentat de un atac cerebral.

Related posts

Leave a Comment