Țara Călatei, locul în care tradițiile atrag turiști din întreaga lume

Una dintre cele mai frumoase regiuni din Transilvania este Țara Călatei. Turiștii vin pentru a se bucura de frumusețea naturii, de arhitectura tradițională, de gastronomia locală, precum și pentru a se relaxa în excursii ori la pescuit. În satele românești și maghiare, turiștii sunt invitați să participe la petreceri tradiționale, organizate în șură.

Țara Călatei este una dintre cele mai interesante regiuni ale Transilvaniei. Zona este situată la poalele Munților Apuseni. Principalele sate turistice sunt Sâncraiu și Brăișoru. Cele două sate au, împreună, 46 de pensiuni. În mod obișnuit, în fiecare an, vin aici turiști din toată lumea, spune specialistul în folclor Ioan Cocian.

Chiar și în această perioadă au venit turiști din străinătate. Este vorba de oaspeți mai vechi, care au dorit să revină în regiune, spune proprietara unei pensiuni din Brăișoru.

Țara Călatei reprezintă o bază excelentă pentru excursiile spre vârful Vlădeasa, spre cascada Vălul Miresii de la Răchițele sau spre lacurile montane de la Beliș sau Tarnița.

Related posts

Leave a Comment