Sunt tratabile afectiunile neurologice la copii? Afla parerea avizata a medicului Mihaela Vintan

Care sunt terapiile în cazul afecţiunilor neurologice la copii şi dacă acestea sunt eficiente aflaţi de la doamna doctor Mihaela Vinţan, medic neurolog pediatru, invitată în emisiunea Doctor online de la Via Cluj TV.

Suferinţa neurologică poate fi depistată încă de la naştere. Dacă un copil ia notă mică la naştere (scorul Apgar), a avut parte de o naştere traumatizantă sau dacă a avut chiar criză epileptică la naştere, ar trebui să fie consultat de un medic specialist neurolog.

 

Unele afecţiuni se pot depista intrauterin, în timpul monitorizării sarcinii făcute de obstetirican, prin ecografii şi chiar RMN. Pot fi depistate malformaţii de sistem nervos central sau malformaţii ale măduvei spinării.

 

Există şi cazuri în care sarcina şi naşterea au decurs normal, însă, la vârsta de trei-patru luni copiii încep să prezinte anumite simptome care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinţi.

 

De exemplu, dacă nou-născutul este foate somnolent şi trebuie trezit ca să fie alimentat, nu se mişcă, nu are activitate sau, dimpotrivă, este extrem de agitat ar trebui să ridice semne de întrebare părinţilor. Dacă până la trei luni un sugar nu are controlul capului, acesta este, din nou, un semn de afecţiune neurologică.

 

 

Related posts

Leave a Comment