Studenții USAMV Cluj au cerut scurtarea vacanței de Paște – Cum a reacționat rectorul Cornel Cătoi

Studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj au cerut scurtarea vacanței de Paște. Studenții se află în izolare, din cauza măsurilor de distanțare sociale impuse de pandemia de coronavirus. Ei vor să se revadă on-line cât mai curând cu colegii și cu profesorii. Rectorul universității clujene, profesorul Cornel Cătoi, a aprobat cererea studenților și a anunțat că își va ține și el cursurile, chiar dacă e Săptămâna Luminată.

Inițiativa reluării mai devreme a cursurilor on-line a pornit de la studenții de la secția franceză a universității clujene. Ei s-au săturat să stea zile la rând fără să învețe. Cererea lor a fost sprijinită și de studenții români, iar conducerea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a fost imediat de acord, spune rectorul Cornel Cătoi.

În această perioadă, conducerea universității clujene dorește să termine cât mai rapid cursurile teoretice și seminariile, pentru că, dacă vor fi relaxate restricțiile, profesorii și studenții să se concentreze asupra activităților practice obligatorii pentru viitorii medici veterinari sau ingineri în diferite specialități, spune rectorul Cornel Cătoi.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj are trei linii de studiu: română, franceză și engleză.

Related posts

Leave a Comment