Studenți UBB, premiați la Concursul de Studii de Caz de Finanţe din Győr (Ungaria), iar alţii, calificați în finala concursului internaţional Entrepreneurship Competition Vilnius

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, linia de studiu maghiară, au obținut premiul I, pentru al 2-lea an consecutiv, la Concursul de Studii de Caz de Finanţe din Győr, Ungaria. Ediţia a XII-a a Concursului de Studii de Caz de Finanţe din Győr, Ungaria a fost organizată în perioada 7-9 februarie 2014 şi au participat 15 echipe din 14 universităţi.

Alţi studenţii Universităţii Babeş-Bolyai de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, linia de studiu maghiară, s-au calificat în finala concursului internaţional Entrepreneurship Competition Vilnius.Concurenţii au primit sarcina de a rezolva o problemă financiară complexă, studiul de caz fiind asigurat de o întreprindere cu o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de euro. Proba de concurs a presupus determinarea pragului de rentabilitate al firmei, propunerea unui sistem de indicatori cheie cu ajutorul căruia managementul firmei poate urmări performanţa întreprinderii, determinarea şi prezentarea parametrilor care influenţează în cea mai mare măsură rezultatele firmei. De asemenea, studenţii au primit sarcina să evalueze o investiţie care viza precizia de turnare de oţel a echipamentelor firmei şi să determine cum va evolua rezultatul firmei în cazul unei cantităţi date de producţie asigurate de o investiţie de 15 milioane de euro.
Atât juriul, cât şi organizatorii concursului au evidenţiat faptul că, în ultimii 7 ani, echipa Departamentului de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, din UBB, a urcat pe podium în fiecare an, având cel mai constant şi bun rezultat în ierarhia instituţiilor participante.

În ceea ce priveşte concursul internaţional Entrepreneurship Competition Vilnius, în data de 10 februarie 2014 au fost anunţate cele 10 echipe finaliste. Competiţia este organizată în acest an pentru a 12-a oară de către Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Vilnius (Lituania) şi este deschisă studenţilor economişti din toată Europa. UBB-FSEGA a fost reprezentată de echipa Synergy, avându-i ca membri pe Ábrán Csilla (anul III), Albert Gáspár (anul III), Kovács Anita (anul II) şi Német Hunor (anul II). Competiţia se desfăşoară în limba engleză, pe parcursul a trei runde. Pe baza rezultatelor din primele două etape, echipa Synergy s-a calificat în finala concursului pe un excelent loc trei. Finala internaţională va avea loc între 5-8 martie 2014 în Vilnius, Lituania.

Related posts

Leave a Comment