Stiglitz: Ţările din zona euro au semnat un pact de sinucidere colectivă

Înăsprirea politicii fiscale în Europa este un mod greşit de a rezolva criza datoriei şi poate face doar rău, a opinat cunoscutul economist american Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru Economie, citat de Money.ro.”Înăsprirea politicii financiare este o greşeală”, a subliniat el, într-un interviu acordat joi Bloomberg Tv. Europa nu-şi va mai recâştiga încrederea, se va ajunge la un rezultat absolut opus, mai consideră Stiglitz.

“Ţările din zona euro au semnat un pact de sinucidere colectivă, pariind pe economisirea mijloacelor bugetare. Acest lucru va duce la colapsul economiilor lor”, a spus analistul american, citat de www.romanialibera.ro.

Căderea economiilor Europei, care în acest moment au nevoie de sprijin în vederea creşterii, s-ar putea dovedi ‘foarte gravă’, spune Stiglitz, atrăgând atenţia că ‘liderii europeni par incapabili să înţeleagă ceea ce este necesar de făcut’ în situaţia dată.

Totodată, mai spune el, anul 2012 va fi unul “foarte dificil” pentru ţările din Europa, iar situaţia din Lumea Veche va afecta şi economia americană.

Related posts

Leave a Comment