Sărbătoare a fotbalului pe Cluj Arena, în iunie. „Legendele Barcelonei” vor juca împotriva „Generaţiei de Aur”

Cluj-Napoca va găzdui, în acest an, prima ediţie a „Sports Festival”. Festivalul, derulat în intervalul 14-17 iunie,  îşi propune să reunească sportivi emblematici şi iubitori ai sportului de toate vârstele prin intermediul unor evenimente şi activităţi atent organizate, care să redea sau să întreţină bucuria de a juca fotbal, tenis, baschet, handbal ori volei.

 

Fără îndoială, capul de afiş al „Sports Festival” îl reprezintă meciul demonstrativ care va aduce faţă în faţă „Legendele Barcelonei” şi „Generaţia de Aur”. Fotbalişti care au scos în stradă mii de români, după meciuri memorabile înregistrate la turnee finale, vor fi prezenţi pe teren sub „tricolor”. Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu, Bogdan Stelea, Florin Răducioiu, Ionuţ Lupescu, Miodrag Belodedici sau Constantin Gâlcă au confirmat, deja, că vor lua parte la eveniment.

De cealaltă parte, formaţia „blaugrana” nu mai are nevoie de vreo prezentare. Jucători-simbol ai clubului spaniol, precum Carles Puyol, Ronaldinho, Josep Guardiola, Luis Enrique, Eric Abidal, Hristo Stoichkov; la care se adaugă Frank şi Ronald de Boer, Edgar Davids, Gaizka Mendieta sau Edmílson se numără printre cei aşteptaţi cu nerăbdare în Ardeal.

Până în momentul de faţă, catalanii nu au anunţat componenţa lotului care va veni la Cluj, urmând să facă acest lucru în perioada următoare. De menţionat este şi faptul că Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei, va îmbrăca tricoul ambelor formaţii. El a decis să evolueze câte o repriză pentru fiecare echipă.

Niciunul dintre jucătorii Generaţiei de Aur care au participat la Mondialul din 1994 nu va lipsi. În plus, vor mai veni Chivu, Adrian Ilie şi Marica. Eu voi juca 45 de minute pentru România şi în a doua repriză voi evolua pentru Barcelona. Din echipa legendelor Barçei, încă nu ştim exact cine va veni, pentru că ei au cam 50 de jucători din care pot alege şi, în funcţie de eveniment, trimit 20 dintre ei la un meci. Vă pot spune că Abidal, Stoickov, fraţii de Boer, Edmilson, Davids, Mendieta, Anderson, Puyol au fost la ultimul astfel de eveniment. Barcelona a jucat şi în Brazilia recent, iar eu nu am fost chemat pentru că au mers alţii. Ronaldinho e convocat, dar ştiţi cum e cu jucătorii de nivelul lor, până nu îi vezi aici să nu te bazezi pe ei”, a declarat, conform cjsport.ro,  Gică Popescu.

Mult aşteptatul eveniment va avea loc în data de 16 iunie, de la ora 18:00, pe Cluj Arena. Biletele s-au pus, deja, în vânzare şi pot fi achiziţionate accesând www.sportsfestival.com sau www.entertix.ro. Preţurile lor variază între 25 lei şi 500 lei.

Related posts

Leave a Comment