SportinCluj.ro: Campanie caritabilă la Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca

Organizatorii Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca (MIACN) dedică cea de a VI-a ediţie educaţiei copiilor din familii defavorizate. Ei au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea a 120 de kit-uri şcolare. Participanţii şi fanii competiţiei pot să susţină copiii în încercarea lor de a termina cu bine propriul lor „maraton” printr-o donaţie, pe galantom.ro, sau dacă le oferă o carte. Cauzei maratonului s-au alăturat până acum patru ambasadori ai educaţiei: Cristian Hordilă, directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Andrei Mutu, managerul proiectului I love Cluj, Vlad Gliga, curatorul TEDxEroilor şi actorul Bogdan Rădulescu. Iniţiativa este parte a campaniei „Be GREAT! Inspire others to follow you”, lansată de AROBS Transilvania Software, în parteneriat cu United Way România şi Runners Club, potrivit SportinCluj.ro..Asigurarea kit-urilor educaționale este o componentă a programului de educație dezvoltat de United Way România pentru 120 de copii vulnerabili din Cluj-Napoca, menit să le crească performanțele școlare. Un astfel de pachet include rechizite, materiale educative – atlase, enciclopedii, jocuri educative – și echipamente sportive, şi valorează aproximativ 300 de lei pentru un copil.

„De această dată, invităm oamenii să alerge pentru educaţia celor 120 de copii vulnerabili, susţinuţi de United Way România, prin programele pe care le derulează în Cluj-Napoca. Sportul şi şcoala sunt şansa acestor copii pentru un viitor mai bun. Din acest motiv, sperăm să ni se alăture toţi alergătorii, dar şi cei care înţeleg că, fără sprijinul nostru, drumul copiilor defavorizaţi se poate opri la groapa de gunoi sau în sărăcie. O donaţie pentru această cauză înseamnă o investiţie în viitor, de aceea, trebuie să ne implicăm cu toţii”, a spus Horaţiu Morar, directorul Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca.

Persoanele care aleargă pot, de asemenea, să devină susţinători ai educaţiei copiilor defavorizaţi. În acest sens, ei îşi pot crea propria pagină pe galantom.ro, acolo unde pot promova acţiunea şi cere susţinătorilor să îi sprijine în strângerea de fonduri pentru kit-urile educative. „Pentru copiii care provin din familii sărace, primii ani de şcoală sunt propriul lor maraton. Ei trebuie să depăşească limite care nu depind de ei, cum ar fi părinţi absenți sau cu un nivel de educație scăzut, care nu îi pot ajuta la teme, un mediu neadecvat învățării, lipsa hainelor şi a rechizitelor necesare, o alimentaţie deficitară și, nu în ultimul rând, aşteptările scăzute ale celorlalţi. Fundația United Way România susține dreptul copiilor dezavantajați la educaţie de calitate, indiferent de condițiile de acasă, și le oferă acestora șansa de a își modela viitorul şi schimba vieţile”, a spus Daniela Temelie, reprezentanta în Cluj a United Way.

Iar pentru că alergarea şi lectura ascut simţurile, organizatorii campaniei şi-au unit forţele cu creatorii comunităţii „Cărţile pe faţă” într-o acţiune, în cadrul căreia oricine susţine această cauză poate dona o carte pentru copii. Cărţile vor fi adunate la unul din punctele de colectare, care vor fi amenajate la Casa TIFF, Cluj Arena şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”.

Citiți mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment