SportinCluj: CFR l-a cedat pe Gomes la U Cluj

Campioana României, CFR Cluj, l-a cedat pe jucătorul Jose (Ze) Gomes la rivala din oraș, Universitatea Cluj. Este vorba de un atacant promițător, în vârstă de 23 de ani. Crescut de Benfica Lisabona, Zé Gomes a câștigat EURO U17 cu Portugalia în 2017, turneu la care a fost golgheter și cel mai bun jucător. Atacantul a ajuns la ”U” sub formă de împrumut de la CFR, cu opțiunea unui transfer definitiv, anunță SportinCluj.ro.

José „Zé” Gomes s-a născut în Guinea-Bissau pe 8 aprilie 1999, dar cariera sa fotbalistică se leagă de Portugalia, acolo unde a ajuns în urma unui turneu, în 2011. Ulterior, după împlinirea vârstei de 13 ani, Jose Gomes a semnat cu Benfica Lisabona, pentru care a continuat să joace în primă fază la juniori, apoi și-a făcut debutul la seniori în sezonul 2016/2017.
În acel sezon, el a avut trei apariții la nivelul primului eșalon, un meci în Cupa Portugaliei, precum și opt minute într-un joc contra lui Napoli în Liga Campionilor.
Zé Gomes a evoluat în mare parte la Benfica B și la echipa din Youth League, în Liga Campionilor destinată juniorilor. În perioada petrecută la echipa secundă a Benficăi, atacantul a adunat 78 de meciuri cu 13 goluri și 5 pase de gol, iar în echipa de Youth League a avut 18 apariții cu 11 reușite și 4 assist-uri.
Perioada din Portugalia i-a adus cinci meciuri la echipa mare a celor de la Benfica Lisabona.
Sezonul 2019/2020 a venit cu un împrumut la Portimonense SC, club pentru care a evoluat în special la echipa U23, acolo unde în 8 meciuri a reușit să marcheze 4 goluri. La echipa de seniori a prins două partide.
În luna februarie a anului 2020, Zé Gomes avea să fie împrumutat în Polonia, la Lechia Gdansk. Trecerea într-un mediu nou pentru prima dată în carieră la nivel de seniori a însemnat 14 meciuri în fotbalul polonez, aproape toate în Ekstraklasa, și 2 goluri, plus un assist.
Benfica avea să-i acorde câteva meciuri la echipa B în 2020/2021 înainte să-l cedeze definitiv, de data aceasta în Bulgaria, la Cherno More Varna. Aici, Gomes a adunat 34 de meciuri cu 5 goluri și 2 pase de gol.
Luna februarie a anului 2022 i-a adus un nou transfer, la Seregno Calcio în liga a treia italiană, acolo adunând 13 meciuri cu 3 goluri și un assist în peste 800 de minute jucate. Perioada din Italia s-a încheiat cu o retrogradare, iar echipa sa a ajuns în Serie D.
În septembrie anul trecut avea să ajungă în România, unde a semnat cu CFR Cluj, pentru care a strâns 148 de minute.
Pe lângă cifrele de la seniori, Zé Gomes are în spate o perioadă prolifică la juniori, acolo unde a evoluat pentru naționala Portugaliei la U15, U16, U17, U19 și U20. Eficiența maximă a avut-o la U15, unde în 3 meciuri a marcat de 3 ori, iar la U17 s-a remarcat în mod special în toată această perioadă, pe lângă faptul că a adunat 28 de prezențe reușind să marcheze și de 19 ori.

Related posts

2 Thoughts to “SportinCluj: CFR l-a cedat pe Gomes la U Cluj”

  1. […] CFR Cluj pare să fi pus capăt seriei de înfrângeri din ultimele partide. Echipa campioană a reușit să câștige meciul de acasă cu FC Argeș, cu scorul de 3-1. […]

  2. […] CFR Cluj pare să fi pus capăt seriei de înfrângeri care au măcinat-o în ultimele partide. Echipa campioană a reușit să câștige meciul de acasă cu FC Argeș, cu scorul de 3-1, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment