Spitalul Municipal Clujana devine spital COVID

Spitalul Municipal Clujana din Cluj-Napoca va deveni unitate dedicată tratării bolnavilor care au fost infectați cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de prefectul de Cluj, Mircea Abrudean. Conducerea spitalului a început procedurile necesare pentru a deveni spital COVID.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată în contextul în care a crescut semnificativ numărul celor infectați. În ultimele 24 de ore, 69 de persoane au fost confirmate cu coronavirus. În acest moment, în spitalele clujene sunt internate 379 de persoane, dintre care 31 în secțiile ATI. Dintre pacienții internați, 77 sunt elevi din 45 de unități de învățământ, iar 29 sunt cadre didactice, din 24 de unități de învățământ. În acest context, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Gimnazială Liviu Rebreanu, pentru Liceul Creștin Pro Deo și pentru structura 1 a Școlii Primare Horea, toate din Cluj-Napoca.

Iată comunicatul oficial al prefectului:

➡️ În condițiile creșterii majore din ultima perioadă a numărului de internări cu patologie COVID-19, la nivelul județului Cluj, pe baza datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi Hotărârea nr. 49 privind introducerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria unitate sanitară pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19.

➡️ Conform hotărârii CJSU Cluj, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare.

➡️ De asemenea, prin Hotărârea nr. 50 s-au luat câteva măsuri privind funcţionarea unităţilor de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, după cum urmează:
?trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;
?trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Liceul Teoretic Creștin “Pro Deo” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;
?trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Primară “Horea” Cluj-Napoca – Structura 1, începând cu data de 13.10.2020.

Related posts

Leave a Comment