Spectacolele “Puck” din acest weekend ACCES GRATUIT pentru copiii din Ucraina

Teatrul de Păpuși ,,Puck” îi așteaptă pe cei mici, și nu numai, și în acest weekend, cu o serie de spectacole îndrăgite de publicul de toate vârstele.

Astfel, sâmbătă, 2 aprilie 2022, de la ora 11:00, va fi prezentat spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel”, în regia Ibolyei Varga. De asemenea, din motive obiective, spectacolul „Povestea celor trei veverițe”, anunțat pentru duminică, 3 aprilie 2022, de la 11:00 și 12:30, va fi înlocuit cu „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, în regia lui Ionuț Constantinescu.

Povestea spectacolului „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga, începe în ziua în care Hänsel și Gretel se trezesc cu vești neplăcute: tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care le propune să îi ajute în găsirea unor comori cu ajutorul unei poezii magice.
Distribuția este formată din actorii Giriti Réka, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, György László, Kötő Áron și Domokos Szabolcs.
Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Duminică, 3 aprilie 2022, de la orele 11:00 și 12:30 va fi, așadar, prezentat spectacolul „Vasilache și Marioara în jurul lumii”. Ionuț Constantinescu, cel care semnează atât regia, cât și scenariul și ilustrația muzicală a spectacolului, regândește și adaptează povestea lui Vasilache și a Marioarei din teatrul de bâlci tradițional, într-un context nou, cu personaje noi, cu întâlniri fantastice și obiecte vrăjite. De data aceasta, protagoniștii devin exploratori, iar în drumul lor se întâlnesc cu Dumnezeu, Dracul, Moartea, Elvis Presley și alte personaje care animă savuros situațiile.
În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu și Robert Trifan. Scenografia este semnată de Andra Ștefan, light designul de Călin Negrea, ilustrația muzicală de Nagy Attila, iar regia tehnică de Mihai Pamfiloiu. Sculptura este realizată de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș. Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.
Pentru spectacolul de la ora 12.30, Teatrul „Puck” va oferi 20 de locuri cu intrare gratuită pentru copii din comunitatea ucraineană găzduită temporar în Cluj-Napoca. Acțiunea face parte din inițiativa „Grupul de sprijin Ucraina”, derulată de autoritățile locale în parteneriat cu societatea civilă clujeană și va continua în următoarea perioadă. Vom reveni în curând cu mai multe informații despre această implicare.

Săptămâna în curs a început la Teatrul „Puck” cu spectacolul „Croitorașul cel isteț”, prezentat la sediul instituției luni, 28 martie și marți, 29 martie. Artiștii Teatrului „Puck” au mai susținut spectacole precum „Dănilă Prepeleac, în aceleași zile, la Cinema Dacia din Cluj-Napoca, precum și „Kishercegszemmel”/„Prin ochii Micului Prinț”, prezentat luni, 28 martie la Festivalul de Teatru de Păpuși din Kaposvár (Ungaria), la Teatrul „Csíky Gergely”. De asemenea, miercuri, 30 martie, pe scena instituției clujene a fost prezentat spectacolul „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna”.

Related posts

Leave a Comment