Spectacole în competiție la ediția din acest an a Festivalului Internațional „Puck”

Ce-a de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional „Puck”, aflată în plină desfășurare, are și o secțiune de competiție.

Premiile vor fi decernate vineri, 21 octombrie 2022.

Festivalul a început luni, 17 octombrie 2022, cu spectacole din țară și străinătate care au umplut cu prichindei sălile unor instituții precum Teatrul de păpuși „Puck”, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” (ANMGD), Casa de Cultură a Studenților (CCS) sau Cercul Militar.

Ediția din acest an cuprinde și o secțiune de competiție, printre care se numără spectacolele:
– „Kunterbunt”, în regia Anei Crăciun – Lambru, prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu.
– „Pălăria buclucașă”, după Tohby Riddle, în regia lui Rachel Warr și a Andrei Ștefan, prezentat de Teatrul de Păpuși „Puck”.
– „Lebedele sălbatice”, cu regia și scenariul semnate de Mykahailo Urytskyi, prezentat de Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” de la Chișinău.
– „Aventurile lui Plüm-Plüm”, în regia Ibolyei Varga, prezentat de Teatrul „Puck”.
– „Viață de chibrit”, al artiștilor de la Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia.
– „Gulliver în țara Liliput”, prezentat de Teatrul de Animație „Țăndărică” din București.
– „Robin Hood”, în regia lui Geo Balint, realizat la Teatrul Arlechino Brașov.
– „Bicicleta roșie”, după Valentina Diana, în regia lui Gavril Cadariu prezentat de artiștii Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel” din Târgu Mureș.
– „Cufărul celor 7 pitici”, adaptare după Frații Grimm de Béres László, după o idee de Kovács Ildikó, prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara.
– „Stația clovnilor”, în regia Anei Crăciun Lambru, prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași.
– „Tabula Rosa” în regia Evgheniei Tsichlia, prezentat de compania „Hop Signor” din Grecia.

Spectacolele din competiție vor fi jurizate de Luise Lapointe, director al Festivalului de la Casteliers (din Montreal, Canada), Sun Wook Hyon, managerul Festivalului Chuncheon din Coreea, Raluca Sas Marinescu, cadru didactic la Facultatea de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și scenograful Epaminonda Tiotiu.

Decernarea premiilor va avea loc la finalul ediției din acest an a festivalului, mai exact vineri, 21 octombrie, de la ora 18:00, la Teatrul „Puck”.

Biletele se achiziționează la intrarea la spectacole. Rezervările se pot face online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Related posts

Leave a Comment