Sorin Blejnar, şeful ANAF, a fost DEMIS de premierul Ungureanu. Fiscul are un nou şef


Şeful Fiscului a fost revocat din funcţie de premierul Mihai Răzvan Ungureanu. În locul lui Blejnar a fost numit Şerban Pop.Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a semnat astăzi, 17 aprilie 2012, decizia de revocare a domnului Sorin Blejnar din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. Tot astăzi, Primul-ministru a semnat decizia de numire a domnului Şerban Pop în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Deciziile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, mai precizează comunicatul.
Demiterea lui ANAF apare în ziua în care expira termenul limită de două luni acordat de premierul Mihai Răzvan Ungureanu pentru ca Fiscul să strânga 1,5 miliarde de euro din evaziunea fiscală.
Demisia lui Blejnar fusese cerută în mod repetat de partidele din Opoziţie, numele său fiind vehiculat de mai multe ori anul trecut în scandalul corupţiei din vămi.

Related posts

Leave a Comment