SIF Banat-Crişana va cumpăra integral Transilvania Construcţii. Cât va costa tranzacţia

Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana deţine în prezent 49,6% din acţiunile Transilvania Construcţii şi iniţiază o ofertă publică de preluare a a celelilalte părţi.

SIF Banat Crişana este gata să achiziţioneze pachetul majoritar de acţiuni de la Transilvania Construcţii, după ce a cumpărat iniţial 49,6% din acţiuni. Pentru cele 50,37% din acţiunile rămase, SIF1 este dispusă să achite 23,8 milioane de lei, potrivit datelor care apar în documentul de ofertă făcut public prin Bursa de Valori Bucureşti.

Transilvania Construcţii este una dintre cele mai importante companii de profil din Ardeal şi are sediul la Cluj. Compania a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 14,8 milioane de lei, cu 16% mai puţin raportat la perioada similară a anului trecut. Profitul realizat în această perioadă este de 974.000 de lei. Anul trecut, compania clujeană a înregistrat o cifră de afaceri de 35,5 milioane de lei şi un profit de 2,1 milioane de lei.
Oferta făcută de SIF 1 se consideră iniţiată la 3 zile lucrătoare de la publicarea anunţului, iar perioada de derulare a acesteia este 23 octombrie – 12 noiembrie.

Related posts

Leave a Comment