Șapte județe din România pe lista „zonelor de risc“ a autorităților germane AFLĂ care sunt

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, este vorba de județele: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş.

Măsura a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv de vineri, 7 august.

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul țării după ce s-au aflat într-una dintre regiunile incluse în lista „zonelor de risc“, trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecție, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Germaniei”, arată MAE.

Testarea se poate face direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.

În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu.

Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura auto izolării la domiciliu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48  de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto izolării pana la primirea rezultatului testului.

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o “zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare pe care îl puteți găsi aici – Public Health Passenger Locator Form.

Related posts

Leave a Comment