Ruşii au întocmit un top al celor mai bogaţi oameni din Republica Moldova

Premierul moldovean Vlad Filat intră în topul celor mai bogaţi oameni din Republica Moldova.Deşi gura lumii vorbea despre averea premierului, până acum nimeni nu l-a nominalizat într-un top oficial. Însă, o agenţie de presă rusească scrie despre clasamentul oamenilor bogaţi din Moldova, iar Vlad Filat este pe locul trei, scrie PUBLIKA TV, postul de televiziune a lui Sorin Ovidiu Vântu de la Chişinău.
Primul în clasamentul bogătaşilor moldoveni, prezentat de agenţia rusească “Rosbalt”, ar fi Gabriel Stati. El ar fi câştigat din afacerile cu petrol 2,5 miliarde de dolari. Vladimir Plahotniuc are o avere estimată la două miliarde de dolari, potrivit agenţiei ruse. El ar avea afaceri în domeniile petrolier, financiar-bancar, hotelier şi mass-media. Pe o treaptă mai inferioară a podiumului a ajuns premierul moldovean Vladimir Filat. Potrivit agenţiei ruse, premierul moldovean ar avea legături de afaceri cu miliardarul român Dinu Patriciu, ia averea lui Filat s-ar estima la 1,2 miliarde de dolari.
Pe locul patru ni se reliefează Valeriu Pasat, fostul şef al securităţii moldoveneşti şi fost consilier pe relaţii externe al şefului “RAO EĂS” din Rusia. “Rosbalt” notează că Pasat are estimativ 1,1 miliarde de dolari care au fost câştigate de din comerţul cu gaze naturale, ţiţei şi energie electrică.
Locul cinci îl deţine fostul vicepreşedinte al companiei ruse “Lukoil”, Nicolae Ciornâi, cu avere de un miliard de dolari.
În schimb, Oleg Voronin, fiul fostului preşedinte comunist, nu a intrat în clasamentul primilor cinci bogătaşi ai Republicii Moldova, clasament realizat de agenţia rusă. Averea lui a fost estimată la doar 0,7 miliarde de dolari. Despre Oleg Voronin se spune că ar avea afaceri în industria farmaceutică, industria zahărului, vinicolă, hotelieră, în comeniul construcţiilor şi cel financiar-bancar, mai relatează PublicaTV de la Chişinău.

Related posts

Leave a Comment