Deputatul PNL Ioan Oltean a fost preluat de pe aeroport si dus la DNA in dosarul ANRP. Cel mai probabil va fi înștiițat că e urmărit penal în cel de-al patrulea dosar al retrocedărilor nelegale de la ANRP. El ar fi făcut trafic de influență la membrii comisiei de despăgubiri pentru ca Mihai Rotaru să fie despăgubit cu peste 108 milioane de lei, potrivit RomaniaLibera.ro.Ioan Oltean este cercetat în dosarul Elenei Udrea privind mita pentru un contract al Hidroelectrica, pe care ar fi primit-o de la afaceristul Bogdan Buzăianu.
În 2010, pentru a obține prelungirea unui contract cu SC Hidroelectrica SA, Buzăianu ar fi apelat la Elena Udrea, pe atunci ministrul Dezvoltării, ca să facă trafic de influență la Ministerul Economiei. Udrea i-ar fi cerut lui Buzăianu suma de 5 milioane de dolari pentru ca Hidroelectrica să continue contractul de vanzare – cumpărare de energie cu firma omului de afaceri. La începutul anului 2012, Udrea ar fi primit de la Buzăianu, printr-un intermediar, 3.800.000 USD, plus o creanță de 900.000 de euro, pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media
Deputatul Cătălin Teodorescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Mihai Rotaru ar fi acuzat de cumpărare de trafic de influență. Rotaru a obținut peste 108 milioane pe un teren din Pitești pe care l-a obținut prin cumpărare de drepturi litigioase. Faptele s-au petrecut în 2010. În cursul zilei de joi vor fi aduse și alte persoane la DNA, spun surse judiciare
Deputatul Cătălin Teodorescu și Mihai Rotaru, principalul acționar de la CS Universitatea Craiova, au fost aduși, joi, cu mandat la DNA pentru a fi audiați în ultimul dosar de despăgubiri nelegale de la ANRP.
Rotaru, cumpărător de drepturi litigioase, a primit de la comisia ANRP, condusă de Crinuța Dumitrean, suma de 108.932.000 lei pentru un teren din Pitești.
Persoana de la care Rotaru a cumpărat drepturile litigioase se judeca de opt ani cu Primăria Pitești. Proprietarul și-a vândut drepturile litigioase deoarece nu a reușit să obțină despăgubirea. În schimb, pentru Rotaru nu a fost o problemă să obțină banii. În doar șase luni a primit de la ANRP aproape 109 de milioane de lei.
Cătălin Teodorescu, acum deputat, era membru al comisiei de despăgubiri de la ANRP care a aprobat despăgubirile pentru Rotaru. Teodorescu mai este inculpat într-un dosar de despăgubiri nelegale de la ANRP, cu prejudiciu de 62 de milioane de euro, alături, între alții, de fosta șefă DIICOT Alina Bica și deputatul UDMR Marko Attila.
Procurorii anticorupție vor deschide un nou dosar privind plata a unor despăgubiri de ANRP către Mihai Rotaru, principalul acționar de la CS Universitatea Craiova, conform unor surse judiciare.
Astfel, joi dimineața sunt audiat la DNA București mai muște persoane care au legătură cu acest dosar.
O sumă de aproximativ 109.000.000 lei ar fi fost acordată lui Rotaru de către Comisia ANRP, condusă de Crinuța Dumitrean, pentru un teren din Pitești. Mihai Rotaru ar fi cumpărat drepturile litigioase de la o persoana care se judeca cu Primăria Pitești de opt ,ani, iar după ce drepturile au fost vândute în șase luni, acesta ar fi primit de la ANRP despăgubirile.
În acest moment mai sunt deschise alte trei dosare privind despăgubirile ilegale la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților.
Astfel, fosta șefă a DIICOT, Alina Mihaela Bica, a fost trimisă în judecată în decembrie 2014 deoarece, în calitate de secretar de stat și reprezentant al Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală de Despăgubiri de la ANRP, a avizat despăgubiri nelegale pentru foste proprietăți, prejudiciul adus bugetului public fiind de peste 61 de milioane de euro.
Potrivit unor documente ale DNA, între beneficiarii prejudiciului s-ar fi aflat și membrii familiei Cocoș, respectiv Dorin Cocoș (arestat în dosarul „Microsoft” pentru mită de 9.000.000 euro), fiul acestuia, Alin Cocoș și fosta soție, Elena Udrea.
De asemenea, și fostul șef al Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a fost trimis în judecată într-un dosar ANRP. Fostul deputat UDMR, Marko Attila-Gabor, fostul şef al ANI, Horia Georgescu şi fostul deputat PNL Theodor Nicolescu au fost trimişi în judecată, în 9 aprilie, în dosarul în care sunt acuzaţi de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.
Horia Georgescu este acuzat de procurorii anticorupție că, în perioada 2008-2009, Comisia pentru Stabilirea Depăgubirilor, din care făcea parte, a aprobat trei dosare în care despăgubirile acordate fuseseră supralicitate.
Valoarea totală la care au fost evaluate imobilele supuse despăgubirii s-a ridicat, conform experților evaluatori, la suma de 129.709.168 euro, (467.448.907 lei ), precizează procurorii anticorupție.
Totodată, omul de afaceri Horia Simu a fost trimis în judecată, alături de Ingrid Zaarour, la date faptei preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor într-un dosarul despăgubirilor ANRP.
Citiți mai mult AICI