RL: Florin Mergea şi Horia Tecău au adus primul punct al României la Cupa Davis în meciul cu Spania

Perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins cuplul Feliciano Lopez/Marc Lopez cu 3-6, 6-1,1-6, 7-5, 6-3 şi a adus primul punct echipei de tenis a României în meciul cu Spania, potrivit RomaniaLibera.ro.

Meciul a avut loc sâmbătă la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa.

Spania conduce România cu 2-1 la finalul celei de-a doua zile a întâlnirii de la Cluj-Napoca.

După victoriile obţinute vineri, căpitanul nejucător al Spaniei, Conchita Martinez, a schimbat echipa de dublu, înlocuindu-l pe Pablo Carreno Busta (55 ATP la dublu) cu Feliciano Lopez (15 ATP la dublu). Iar modificarea părea că dă rezultate, deoarece echipa Spaniei a intrat mult mai bine în joc, reuşind să realizeze break-ul devreme pe serviciul lui Horia Tecău şi să conducă pe tabelă cu 3-0 şi 4-1. Cu un procentaj al primului serviciu mai slab decât al adversarilor, 65 faţă de 77%, perechea română nu reuşeşte să recupereze decalajul şi pierde primul set cu 3-6.

 

Revirimentul lui Mergea şi Tecău s-a produs în setul al doilea, când, ajutaţi de un public mult mai frenetic şi mai numeros decât vineri, s-au impus de o manieră categorică. Cei doi au schimbat tactica şi au reuşit să îşi domine adversarii de la început până la sfârşitul setului. Mai întâi au făcut 3-1, apoi 5-1, iar când au servit pentru set nu au făcut nicio greşeală. Perechea română a câştigat al doilea set cu 6-1 după doar 23 de minute de joc.

 

Situaţia din teren s-a schimbat din nou în cel de-al treilea set. Cuplul Feliciano Lopez/Marc Lopez a repetat evoluţia bună din primul set şi chiar parcursul acestuia, conducând cu 3-0 şi 4-1. Pe final, spaniolii au mai reuşit un break pe serviciul lui Horia Tecău şi au câştigat în cele din urmă cu 6-1.

 

Setul al patrulea al meciului a fost şi cel mai echilibrat al meciului, el încheindu-se după 49 de minute. Cele două echipe s-au concentrat mai mult pe fructificarea propriului serviciu şi pe evitarea greşelilor. În ghemul al optulea, Tecău şi Mergea au forţat break-ul, chiar au avut o şansă de a trece în avantaj, dar spaniolii s-au salvat printr-un as şi apoi au egalat, scor 4-4. Mult mai determinaţi, jucătorii români au forţat din nou break-ul la 6-5 şi de data aceasta l-au reuşit. Tecău şi Mergea şi-au adjudecat setul cu 7-5 şi au trimis meciul în decisiv, relatează Agerpres.

 

Echilibrul s-a menţinut şi în ultimul set al meciului, cele două perechi mergând cap la cap până la scorul de 3-3. Tecău şi Mergea şi-au câştigat serviciul, apoi, mult mai agresivi, au reuşit să se desprindă, profitând de un smash în fileu al lui Feliciano Lopez, scor 5-3. Apoi, la 2 ore şi 48 de minute de la începutul meciului, românii au beneficiat de prima minge de meci pe care au şi câştigat-o. Ultimul set s-a încheiat cu 6-3 spre bucuria celor aproximativ 5.000 de spectatori din tribune.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment