RL: Clujeanul Cătălin Baba, propus ministru al Educației

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, că propunerea de schimbare a miniştrilor PDL a fost luată în Colegiul Director al PDL cu unanimitate, menţionâd că propunerile de noi miniştri, care au fost votate nume cu nume, vor fi prezentate premierului desemnat la ora 20.00.”Astăzi toţi miniştrii din Cabinet facem un pas înapoi şi propunem o echipă care să ducă PDL în Guvern şi să ofere o nouă expertiză profesională, aşa cum a făcut-o şi vechea echipă. Este o decizie luată în unanimitate. Este o decizie luată pe baza propunerilor miniştrilor şi în colaborare cu ei. Este o decizie a PDL”, a explicat Boc.

Toţi miniştrii PDL vor fi schimbaţi. Andreea Paul Vass, Gabriel Berca, Cristian Petrescu, Alexandru Nazare, Stelian Fuia, Cătălin Baba, Răzvan Mustea, Claudia Boghicevici şi Bogdan Drăgoi sunt propunerile PDL pentru miniştri în Cabinetul Ungureanu.

Deputaţii PDL Cristian Petrescu şi Claudia Boghicevici sunt variante luate în calcul de democrat-liberali pentru Ministerul Dezvoltării, respectiv pentru Ministerul Muncii, portofolii ocupate de Elena Udrea şi de Sulfina Barbu, informează gandul.info.

Aceste propuneri sunt consecinţa iniţiativei liderului PDL Emil Boc, discutată în Colegiul Director al partidului, de înlocuire a tuturor miniştrilor formaţiunii.

Andreea Paul Vass ar putea fi nominalizată pentru portofoliul Economiei, Adrian Rădulescu ar putea prelua Agricultura, iar numele lui Cristian Boureanu este vehiculat pentru Comunicaţii, în noul Cabinet condus de Mihai Răzvan Ungureanu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Acestea au spus că din noul Cabinet ar putea face parte Andreea Paul Vass – Economie, Adrian Rădulescu – Agricultură şi Cristian Boureanu – Comunicaţii.

Portofoliul Agriculturii este dorit şi de UNPR pentru Valeriu Steriu, potrivit surselor.

Deputatul Rădulescu este membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. El a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Andreea Paul Vass a fost consilier al premierului Emil Boc. Preşedintele PDL a fost cel care a propus-o pe Vass pentru funcţie.

Pe de altă parte, ministrul Elena Udrea, este presată să renunţe la ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale în noul guvern. De altfel, prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde i-o ceruse încă de luni Elenei Udrea să facă pasul înapoi. “Udrea nu trebuie să mai facă parte din noul guvern, pentru că ministerul pe care l-a condus nu şi-a justificat rostul”, a declarat Frunzăverde, pentru Evenimentul Zilei.

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu intenţionează să prezinte lista propusă pentru viitorul guvern în cursul serii de marţi, după ce va încheia consultările cu reprezentanţii coaliţiei, au declarat surse oficiale.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, că votul de învestitură pentru noul Guvern va avea loc joi, iar partidele din coaliţie vor face, în curând, propunerile pentru portofolii.

Related posts

Leave a Comment